TAJEMSTVÍ STARÉ BAMBITKY 2

AUDIOKNIHA S PÍSNĚMI

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6663-2

Tajemství staré bambitky Evžena Gogela a Ivo Macharáčka patří k nejúspěšnějším českým pohádkám posledních let. Takřka přesně po deseti letech se její volné pokračování vrátilo. Tentokráte ovšem do kin a poprvé také v podobě audioknih.


Příběh napraveného loupežníka Karaby, jeho odvážné dcery Aničky, trochu nešikovného prince Jakuba a dalších postav, opustili tvůrci ve chvíli, kdy každá pohádka končí. Zlo bylo potrestáno, dobro zvítězilo a s ním i láska Aničky a Jakuba. A po letech… Z Jakuba je král, z Aničky královna a rodina se rozrostla o zvídavou princeznu Johanku. Ta nejraději tráví čas u milujícího dědečka Karaby, který se rozhodl věnovat už jenom hrnčířskému řemeslu. Zlotřilí rádcové Lorenc a Ferenc byli vyhnáni z království, potloukají se po světě a hledají místo, kde by mohli znovu začít kout pikle. Mladá, nezkušená královna Julie ze sousedního království se stane vhodným nástrojem jejich pomsty. A tak nastal čas oprášit tajemnou bambitku, která doposud ležela dobře ukrytá a povolat na pomoc loupežníka Karabu.


Vtipný a okouzlující pohádkový příběh umocněný písněmi Václava Noid Bárty a Evžena Gogely měl svojí kino premiéru letos 10. února. Supraphon vydává audioknihu s písněmi z filmu 29. dubna. Zvuková verze filmu Tajemství staré bambitky 2 navazuje na úspěšnou audioknihu Tajemství staré bambitky 1, kterou Supraphon vydal loni před Vánoci. Jedničku načetl Jan Čenský, a právě vydávanou dvojku s mimořádným vypravěčským darem načetla představitelka královny Julie Veronika Khek Kubařová. Písně, zpívané Tomášem Klusem, Veronikou Khek Kubařovou, Jiřím Lábusem, Miroslavem Vladykou a Václavem Noid Bártou, podtrhují sílu celého vyprávění.

 

Audioknihu Tajemství staré bambitky 2 v délce tři a půl hodiny vydává Supraphon ve spolupráci s produkční filmovou společností Fairytale již v pátek 29. dubna 2022 na CD-MP3 i v digitálních formátech.

Připojené video