IVETA

TV SÉRIE O IVETĚ BARTOŠOVÉ

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6730-2

V pátek 6. května 2022 bude uveden na placené službě Voyo první díl třídílné minisérie Iveta, která sleduje příběh počátku kariéry zpěvačky Ivety Bartošové a jejího vztahu s hudebníkem Petrem Sepéšim v osmdesátých letech. Jednu z nejslavnějších československých zpěvaček ztvárnila herečka Anna Fialová, jejího partnera Sepéšiho herec Vojtěch Vodochodský. V dalších rolích se objeví Eliška Křenková, Miroslav Hanuš, Alena Mihulová, Igor Chmela, Robert Mikluš a další.

Minisérie Iveta vznikla pod značkou Voyo Originál. Minisérii produkuje Matěj Chlupáček a Maja Hamplová z Barletta Productions. Kreativními producenty za Voyo jsou Michal Reitler a Matěj Podzimek.


Iveta byla jedinečným hlasem své generace, romantickou princeznou československého popu, v druhé půlce osmdesátých let se stala zjevením na tuzemské hudební scéně. Třídílná minisérie scenáristy a režiséra Michala Samira sleduje Ivetin příběh od prvních pěveckých kroků v rodných Beskydech, kdy spolu se svou sestrou Ivanou začíná navštěvovat školní sbor, přes průlom na festivalu Mladá píseň v Jihlavě z roku 1983 až po její partnerství s Petrem Sepéšim a vznik kolosálního hitu Knoflíky lásky. Ze dne na den se z obou zpěváků stává národem milovaný pár. Kromě exponovaného vztahu se svým pěveckým kolegou se minisérie zaměří také na Ivetin rodinný život. (zdroj: TV Nova)


Ivetě Bartošové by bylo letos šestapadesát. Loni (k nedožitým půlkulatinám) Supraphon vydal na CD velkou kolekci hitů – příznačně nazvanou: Knoflíky lásky / Největší hity 1984-2012. V těchto dnech vychází speciální digitální album Singly sestavené z SP desek z let 1984-1990, kde jako bonusy posluchači najdou několik méně frekventovaných snímků České televize a v neposlední řadě dvě zatím nevydané nahrávky původně připravované pro anglicky zpívaný titul Ivety Bartošové Closer Now.


SPECIÁLNÍ KATALOG NAHRÁVEK IVETY BARTOŠOVÉ NA SUPRAPHONLINE: https://www.supraphonline.cz/special/iveta-bartosova

 


 

Připojené video