NOVÁ AUDIOKNIHA

ZOUBKOVÁ VÍLA

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6653-2

Vydavatelství Supraphon vydává na audio CD i digitálně zábavné pohádky a příběhy, v nichž se posluchači dozvědí, proč je důležitá péče o zoubky. Matouš Ruml, Pavel Zedníček, Václav Kopta, Jan Kanyza a mnoho dalších oblíbených herců se podílí na dvanácti příbězích s názvem O zoubkové víle a další pohádky.

 

Malá princezna, zoubková víla, neposlušný kluk, mořský žraloček, zlý vlk i kouzelný kartáček – ti všichni mají k tématu čištění zubů co říci. Krátká vyprávění oblíbených českých herců poutavou a srozumitelnou formou naučí malé i velké, jak si udržet zdravý úsměv. I věci, do kterých se dětem nechce, se dají brát vesele a s dobrou náladou. Dvanáct původních „zoubkových“ pohádek domácích autorů nás o tom přesvědčí. Obsahuje řadu tipů a doporučení od stomatologů.

 

Každá z pohádek rozvíjí hravou formou jedno téma péče o dětské zoubky. Například doporučení stomatologů ohledně délky čištění zubů je zpracováno v příběhu Jak dlouho si čistíme zoubky?, kde si malý Honzík vyzkouší, že dvě minuty nejsou vůbec tak dlouhá doba. A vyprávění Princezna se zkaženými zuby zase zavede děti na středověký královský dvůr, aby se poučily o tom, jak vypadala péče o zuby před několika stoletími. O nutnosti měnit zubní kartáčky je pohádka Střídání stráží. Zkrátka nejčastější tipy zubních lékařů najdou posluchači zpracované pohádkovým způsobem, doplňuje producent audioknihy dr. Alan Piskač.

 

Tracklist:

 

Zoubková víla – Pavel Zedníček / Princezna se zkaženými zuby – Jan Kanyza / Jak dlouho si čistíme zoubky? – Matouš Ruml / O klukovi, který si rád čistil zuby – Jiří Suchý z Tábora / Střídání stráží – Václav Kopta / Když vlka bolí zuby – Jiří Suchý z Tábora / Centrální dispečink čištění zubů – Václav Kopta / U žraločího zubaře – Matouš Ruml / O klukovi, který se tuze bál pana doktora – Jiří Suchý z Tábora / Jak začarovali zub – Josef Dvořák / Spejblovy zuby – Miloš Kirschner, Božena Weleková / Čaroděj se sedmi prsty a diamantový zub – Petr Rychlý

 

Celkový čas: 1 hod. 18 min. 

Připojené video