ATENTÁT NA HEYDRICHA

NOVÁ AUDIOKNIHA

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6654-2

Historické výročí statečného činu československých hrdinů se blíží. Před osmdesáti lety se odehrála jedna z nejvýznamnějších akcí protinacistického odboje v okupované Evropě. Jako připomínka této události vychází nejznámější česká kniha o atentátu na Heydricha jako audiokniha. Načetl ji populární herec František Kreuzmann.


V květnu 1942 provedli českoslovenští výsadkáři vyslaní z Anglie ve spolupráci s domácím odbojem  operaci Anthropoid. Tento hrdinský skutek vyvolal kruté represe nacistického režimu. Historický čin vojáků československé exilové armády si připomínáme 27. května.

 

Nová audiokniha představuje podrobnou literární rekonstrukci atentátu na zastupujícího říšského protektora, provedeného československými výsadkáři 27. května 1942. Napínavá historie odvážného činu československých parašutistů, jeho pozadí a zajímavé okolnosti. Vyprávění o statečnosti drobných českých lidí, účastníků domácího odboje, kteří neváhali nasadit své životy a bez jejichž pomoci by uskutečnění atentátu nebylo možné. Příběh o hrdinném činu, jenž odstartoval kruté represe nacistického režimu, patří k nejčtenějším titulům našeho nejvýznamnějšího autora literatury faktu Miroslava Ivanova.

 

Kniha Atentát na Reinharda Heydricha se dočkala řady reedic a překladů do mnoha jazyků. Nyní vychází jako audiokniha v nezkrácené verzi čtrnácti hodin a třiceti čtyř minut na 2CD mp3 nebo digitálně.

Připojené video