ELIZABETH KOPECKÁ

STARTUJE KARIÉRU

Koupit album
Katalogové číslo: VS 0064-2

Elizabeth Kopecká má stříbro z poslední řady Česko Slovenské SuperStar, kde si získala srdce milionů diváků a posluchačů jak v Čechách, tak na Slovensku. Charakterizuje ji přesvědčivý hlasový projev a jejím poznávacím znamením je mimořádně přitažlivá barva hlasu. Elizabeth není na hudební scéně úplný nováček. Již dříve spolupracovala s věhlasným producentem Janem P. Muchowem, který se stal v jistém slova smyslu mentorem její hudební tvorby, ale až účast v SuperStar byla definitivně odrazovým můstkem k současné hudební kariéře.

 

Zkušenost v Superstar mi dala strašně moc, protože jsem se utvrdila v tom, co chci v životě dělat a co mě naplňuje. Svého umístění v pěvecké soutěži si vážím, jelikož jsem stanula proti skvělým zpěvákům. Nicméně ta pravá soutěž pro mě začíná až teď, kdy se ukáže, zda mám na to, udržet se v hudebním průmyslu,“ říká odhodlaně Elizabeth.

 

V těchto dnech vychází její debutový singl „Summer Boyfriend“, a to ve spolupráci hned dvou producentů – Jana P. Muchowa a především mladého, dvacetiletého talentovaného muzikanta Prokopa Korba, který vystupuje s vlastním projektem Badfocus. Vydání singlu a videoklipu je naplánováno na první prázdninový den, tedy 1. 7. 2022. To je i datum, kdy zpěvačka vstoupí na hudební scénu již pouze jako ELIZABETH.


Píseň je hudební autorskou spoluprací Elizabeth a Prokopa a je nadsázkou o tom, jak si ideálně „zařídit“ pohodové léto.

 

Věřím, že píseň Summer Boyfriend je tím pravým ‚otvírákem‘ mé kariéry po SuperStar. Když jsme song skládali, takřka hned jsme s Prokopem věděli, že tohle je TEN song, co by měl jít ven jako první. Refrén se nám vloudil pod kůži okamžitě a to je pro mě vždy správné znamení. Ve skládání písní se považuji za nováčka, ale už vím, co se mi líbí, a co nikoliv. Když to tam pro mě není hned, jdu od songu dál a snažím se vymýšlet věci, které mé baví na první dobrou,“ představuje svůj debutový singl zpěvačka a dodává: „Doufám, že se bude Summer Boyfriend líbit. Je to pro mě song plný slunce, léta, naivity a bláznovství. Ráda čtu romány a vždycky mě fascinovala letní láska, proto jsem se rozhodla o ní napsat. Jen jsem to trochu přehnala a odvážila se být drzá, možná proto se mi můj refrén líbí. Je odvážný a někdy je hezké vyjít z komfortní zóny.“

 

Píseň doplňuje videoklip, kde se objeví populární mladý herec Vladimír Polívka, pro kterého je to vůbec první participace v hudebním videu. O tom, že si všichni zúčastnění při natáčení užili velké množství zábavy, svědčí výsledná podoba videa.

 

Letošní léto stráví Elizabeth na koncertních podiích, mimo jiné na několika vystoupeních letního turné Marka Ztraceného, či na významných společenských akcích. Souběžně s tím bude připravovat společně se svým producentským a autorským týmem další repertoár pro budoucí debutové album.

Připojené video