4 TENOŘI

SLAVILI 100. KONCERT

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6551-2

Ve čtvrtek 28. července 2022 na hradě Karlštejn vystoupila úspěšná vokální formace.                                      

4 Tenoři na svém jubilejním 100. koncertě. Exkluzivním hostem beznadějně vyprodaného koncertu byla Lucie Bílá, která se 4 Tenory na jejich debutovém albu z roku 2020 nazpívala duet Krása. Kvarteto také připomnělo skladbou Jesenná láska legendu česko-slovenské hudební scény Mekyho Žbirku. „Písničky Mekyho si zpíváme od mládí a jsou součástí československého popu stejně jako hity Karla Gotta,“ dodali jednohlasně 4 Tenoři.

 

Pět let od svého vzniku a dva roky po vydání prvního eponymního alba, za které obdrželi Zlatou desku Supraphonu, jsou nyní 4 Tenoři v nahrávacím studiu, kde vzniká jejich nová kolekce, již vydá Supraphon na konci října. Producent Janis Sidovský k tomu upřesňuje: „Pro druhé album jsme vybrali písničky od Ennia Morriconeho, Karla Svobody nebo Leonarda Bernsteina z muzikálu West Side Story. Od Paula Anky jsme získali souhlas k novému českému textu Martina Johanny k legendární skladbě My Way, kterou zpíváme pod názvem Žít podle svého.“


4 Tenoři jsou úspěšným hudebním projektem producenta Janise Sidovského. Čtyři osobité zpěváky spojuje láska k muzikálům a filmovým melodiím, ale i obdiv ke Karlu Gottovi. Každý z nich má rozjetou vlastní úspěšnou sólovou kariéru, ale ve čtveřici se skvěle doplňují a jejich hlasy k sobě perfektně ladí a okouzlují posluchače. Uskupení 4 Tenoři tvoří dva držitelé ceny Thálie, pop-muzikálová legenda a sólista Národního divadla: Marian Vojtko, Pavel Vítek, Michal Bragagnolo a Jan Kříž. 4 Tenoři poprvé společně zazpívali ve Fóru Karlín pod taktovkou dvorního dirigenta Andrei Bocelliho Marcella Roty v roce 2017. Nyní, po pěti letech od svého vzniku, pokračují již jako úspěšný a respektovaný soubor v koncertním turné, které mimo jiné již obsáhlo dva vyprodané koncerty ve Fóru Karlín a rovněž slovenskou část turné včetně vyprodaného galakoncertu na Bratislavském hradě.

 

 4 TENOŘI – aktuálně z koncertního diáře:

11. září – Boskovice /open air

21. září – Zámek Smiřice

30. září – Pavel Vítek 60 / Lucerna Praha

13. října – České Budějovice / KD Metropol

20. října – Tábor/ Hotel Palcát

23. listopadu – Hořovice / MKC

8. prosince – Kutná Hora / Divadlo

11. prosince – Jaroměřice nad Rokytnou

12. prosince – Rájec – Jestřebí

20. prosince – Ružomberok / KD

Připojené video