4 TENOŘI

NOVÉ ALBUM

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6764-2

Pět let od svého vzniku a dva roky po vydání prvního eponymního alba, které již díky úspěšnému prodeji dosáhlo na kredit platinové desky, vydávají 4 Tenoři v pátek 21. října 2022 novinkové album nazvané Láska prý. Zpěváci Marian Vojtko, Pavel Vítek, Michal Bragagnolo a Jan Kříž spojili své síly při nahrávání v Mercury studiu, kde v produkci Janise Sidovského a v hudební režii Charlieho Blažka za doprovodu Unique Orchestra vzniklo dvanáct nových nahrávek. Repertoár opět tvoří slavné skladby z pokladnice světové i domácí muzikálové a filmové hudby. Vybrány byly písničky od Ennia Morriconeho, Leonarda Bernsteina nebo skupiny Beatles. Pozornost určitě vzbudí i nově objevená a nikdy zatím nenazpívaná píseň Karla Svobody Pýcha předchází pád.


Janis Sidovský k tomu uvedl: „Pro druhé album jsme hledali původní písničku, skladbu, která by byla „jen 4 Tenorů“! A protože ideálním skladatelem kantilén byl Karel Svoboda, vzpomněl jsem si, že jsem u něho na návštěvách v jevanském studiu slyšel melodie pro filmy a muzikály, které se nakonec z různých důvodů nerealizovaly. Zavřel jsem se tedy na pár dní v archivu a našel mystickou, pompézní skladbu, která neměla český text, existoval jen demosnímek, původně určený pro muzikál Rasputin. Když jsem ji klukům pustil, byli překvapeni, že ji ještě nikdo nenazpíval. Bylo to, jako by ji nám Karel Svoboda poslal přes most času. Kontaktoval jsem nakladatele Karla Svobody pana Jiřího Paulů, a ten byl myšlenkou vydat po dvaceti letech objevenou píseň nadšený. Oslovil textaře Michaela Prostějovského a původní píseň 4 Tenorů s názvem Pýcha předchází pád, byla na světě.


I na novém albu mají 4 Tenoři jako speciálního hosta velkou pěveckou osobnost. Písničku Davida Fostera Přísahám, že jsem to já (The Prayer) nazpívali společně s Helenou Vondráčkovou. Janis Sidovský to komentoval: „Helena byla úplně první hvězdou, která dala 4 Tenorům příležitost před velkým publikem. Písnička Přísahám, že jsem to já z filmu Kouzelný meč měla být původně už na prvním albu. Je to překrásná píseň, originální první verze od Céline Dion a Andrei Bocelliho byla dokonce nominována na Oscara a oceněna Grammy i Zlatým glóbem. Teď přišel správný čas zařadit ji na naše druhé album, protože Helena ji má ve svém repertoáru s výborným textem Václava Kopty. Zavolal jsem jí a potěšilo mne, že nabídku s nadšením přijala.“


4 Tenoři již od 13. října vyráží na stejnojmenné koncertní turné. Na podzimním a jarním turné Láska prý se v repertoáru objeví i novinky jako Měl jsem rád a mám, Žít podle svého nebo Píšu vám a samozřejmě titulní hit Láska prý. „Program měníme podle ročních období. Během adventu zařazujeme Purpuru, Ave Maria a další sváteční skladby. Nemůžeme, ale vynechat písně jako Mně sílu dáš, To je ta chvíle nebo Jdi za štěstím, na které posluchači čekají,“ doplňuje Sidovský.


4 TENOŘI / KONCERTY – aktuální data:

13. 10. České Budějovice

20. 10. Tábor

06. 11. Lanškroun

23. 11. Hořovice

29. 11. Šumperk

06. 12. Vyškov

07. 12. Zbýšov

08. 12. Kutná Hora

11. 12. Jaroměřice nad Rokytnou

12. 12. Rájec-Jestřebí

14. 12. Ústí nad Orlicí

15. 12. Praha – České muzeum hudby (koncert pro BeCharity)

16. 12. Kostelec nad Orlicí

18. 12. Fulnek

19. 12. Třinec

20. 12. Ružomberok

 

Podrobnosti: https://www.4tenori.cz/koncerty  

Připojené video