TATA BOJS

LP REEDICE A KONCERT

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6774-1

Myslíte, že „kluky to už asi nebavilo a šli domů“? To se tedy šeredně pletete! Baví je to pořád! A k tomu mají od doby, kdy tenhle verš poprvé zazněl, na kontě mimo jiné další tři řadovky, spoustu ocenění včetně Ceny Anděl, neopakovatelnou výstavu v DOXu k 30. výročí a nespočet koncertů včetně květnové vyprodané show v O2 Universum. Ano, řeč samozřejmě není o nikom jiném než o Tata Bojs, kteří si letos připomínají 15 let od vydání alba Kluci kde ste?. Děje se tak vinylovou reedicí, která vyjde 4. listopadu a také speciálním koncertem Kluci kde ste po 15 letech?. Hostit jej bude 23. listopadu pražské Divadlo Archa a jak je dobrým zvykem, bude v mnohém speciální….

 

„V divadle Archa jsme v roce 2000 křtili Futuretro a od té doby se tam vždycky moc rádi vracíme. Reedice na vinylech zmíněného Futuretra i Biorytmů jsme tam křtili taktéž a tamtéž bude teď pokřtěno i vydání Kluci kde ste? na LP. Koncert bude mít pomyslné dvě části. V první zazní většina písniček z ‚kluků‘, dokonce i ty, které jsme na koncertech moc nehráli ani v době vydání. A po symbolickém křtění to už bude jízda současnosti. Zajímavostí večera bude naše propojení s MC Ideou a světem chytrého hiphopu, který reprezentuje on i label Ty nikdy, na kterém vydává. MC Idea nedávno přepracoval naši píseň Spáč právě z ‚kluků‘, a dal jí po patnácti letech čerstvý dotek z roku 2022. Tuhle novou verzi s ním zahrajeme živě. Kromě toho bude mít svůj vlastní kratší set v úvodu večera. Bude to náš poslední pražský koncert v roce 2022 a poslední bude i z jiných hledisek, ale to už bych prozrazoval moc...,“ říká trochu tajemně k nové reedici a blížícímu se koncertnímu křtu frontman Tata Bojs Milan Cais.

 

Album, jež vyšlo v dubnu 2007 a je sedmým zářezem ve studiové diskografii Tatáčů, vzniklo ve studiu Gui-Tón, které tehdy sídlilo v dnes již neexistujícím klubu Delta, a oproti předchozímu Nanoalbu (2004) jej nerámuje žádný příběh ani koncept. Možná i určitá nesvázanost zmíněným má svůj díl na velké hudební, textové i emoční pestrosti a uvolněnosti desky, z níž vzešel mimo jiné v kategorii Píseň roku Cenou Anděl 2007 ověnčený hit Pěšáci. Ten dodnes platí za trvalku koncertního programu TB a dočkal se i několika dalších verzí.

 

Kluci kde ste? ale samozřejmě není albem jednoho hitu. Je albem silných příběhů, textů a – jak už to u Tata Bojs bývá – zajímavých podtextů, ale také albem personálních změn. Právě během příprav Kluků kapelu opustila zpěvačka Klára Nemravová, jež s TB vystupovala sedm let v roli „neustálého hosta“. Zároveň se však sestava nově rozšířila o klávesistu Jiřího Hradila. Ten drobně hostoval již na Nanoalbu a jeho následném koncertním provedení v rámci Nanotour, ale teprve na Kluci kde ste? se podílel už od samého začátku i jako spoluautor nového repertoáru.

 

„‘Jen tak mě nenajdou, listí to jistí‘, zpívali jsme tenkrát na desce. Vy nás ale po patnácti letech v Arše najdete snadno. Lístky to jistí! Těšíme se na vás,“ láká Mardoša na koncert, na nějž pořídíte vstupenky v ceně 690,- Kč v předprodeji GoOut zde: https://goout.net/cs/listky/tata-bojs-krest-alba/wqqp/