IMODIUM & ŽANET.

NOVÝ SINGL!

Koupit album
Katalogové číslo: VS 0077-2

29. září uplynulo přesně pět let od vydání poslední řadovky Element rockové party Imodium, která o dva roky později ohlásila pauzu a její členové se věnovali jiným projektům. Jako blesk z čistého nebe tak fanoušky zasáhla zpráva o zbrusu novém singlu Střepy Tepy, jenž se objevil na všech obvyklých digitálních servisech v pondělí 31. 10.! Novinka je duetem s partnerkou frontmana Imodium Thoma Frödeho a autorkou textu Žanet. a zároveň je i předzvěstí jedinečného exkluzivního koncertu Imodium! Hostit jej bude 3. 6. 2023 jejich domovský festival Broumovská kytara a kapela v jeho rámci slibuje odehrát svůj historicky nejdelší koncertní set!

 

„Imodium je naše jediné dítě, které nikdy nepřestalo dýchat. Jako kapela jsme naposledy tvořili před šesti lety. Je skvělý vědět, že nám to jde stále a pořád nás to činí šťastnými lidmi. Žádný comeback se ale zatím nekoná. Myslím, že rozhodne velký koncert v příštím roce," komentuje Thom novinku, jež vznikla během neplánovaného setkání v jeho nahrávacím studiu, kde v té době tvořil písně společně s Žanet. Ta ke skladbě dodává: "Nikdy v životě by mě nenapadlo, že kapela Imodium bude zpívat můj text. Je to zvláštní, krásnej pocit."

 

„Ve studiu to byla opravdu nečekaná spontánní akce, nicméně i tak můžete slyšet, že Imodium v nové nahrávce naznačuje zase jiný zvuk, než bývalo zvykem. Posouvat se a překvapovat sebe i fanoušky bylo pro naši kapelu vždy důležité,“ komentuje kytarista Daniel Franc vznik písně a euforii z celého setkání, které ve spojení s čím dál silnějším hlasem příznivců skupiny volajících po „comebacku“ vyústily v rozhodnutí píseň vydat a odehrát jediný exkluzivní koncert v příštím roce. 

 

„Openair koncert bude svátkem fanoušků naší kapely. Hodláme návštěvníkům kromě koncertu nabídnout opravdové speciality, které budeme postupně zveřejňovat. Kdo má Imodium alespoň trochu rád, nesmí tam chybět. Nikdo neví, zda bude nějaké příště…," zve bubeník Kárl na akci, již ozdobí řada hostů jak v rámci line upu Broumovské kytary jako takové, tak samotného koncertu Imodia. Doplňující program pak bude taktéž kompletně spojený s partou Imodium, která svůj poslední plnohodnotný koncert odehrála v září roku 2019.

 

Předprodej vstupenek na již 27. ročník Broumovské kytaru je k dispozici zde. Pro další aktuality ohledně programu, zmíněných specialit atd. sledujte Facebook skupiny Imodium a festivalu Broumovská kytara.

Připojené video