IGOR OROZOVIČ

VÁNOČNÍ KONCERTY

Herec a muzikant Igor Orozovič pokračuje ve svém autorském hudebním projektu Když chlap svléká tmu a po vyprodaných koncertech v pražské La Fabrice, na Letní scéně Kampa, v ostravském Divadle Mír a v brněnském Cabaretu des Péchés se pustil do další koncertní sezony. Na 11. listopad chystá svatomartinský koncert v Městském divadle Varnsdorf a také dva speciální vánoční koncerty v pražském Divadle pod Palmovkou. První, který bude 14. prosince, se vyprodal bez jakékoli reklamy již během října, a proto se Divadlo pod Palmovkou nyní rozhodlo přidat ještě jeden na 15. prosinec.


„Sám jsem překvapený, že lidé na mé koncerty chodí. Na ty první přišli, aniž by mou hudbu dopředu slyšeli. Asi je to kombinace toho, že mě někteří znají z televize nebo divadla a jiní jako muzikanta. Přece jen pro náš autorský Cabaret Calembour dělám hudbu už třináct let,“ uvažuje Orozovič a dodává: „Dlouho jsem řešil, že nevím, jakým hudebním směrem se na své sólové dráze vydat. Dělám to tedy tak, že žánr hledám rovnou před diváky a přímo s nimi. A baví nás to oboustranně.“  


Vánoční koncerty Igora Orozoviče v Divadle pod Palmovkou adventně ozdobí mezinárodně oceňovaný pěvecký studentský sbor BesHarmonie, který vede sbormistr Libor Sládek. „Se sborem BesHarmonie jsem se setkal loni, když jsem s ním zpíval jako host na adventním charitativním koncertě pro Tichý svět. Jsou perfektní a hlavně entuziastičtí. Pro mě je to taková radost, jako kdyby se mnou hrál symfoňák. V plánu toho máme hodně: samozřejmě se zapojí do mých písní a dají jim další rozměr, ale také se připojím já k nim v jejich repertoáru. Na Palmovce poprvé naživo zazní píseň Holoubek, kterou jsem původně napsal pro představení Bezruký Frantík. A samozřejmě sbor BesHarmonie s námi bude především proto, že chystáme společný vánoční bonus,“ upřesňuje Igor Orozovič. Vstupenky na přidaný koncert 15. prosince jsou již v předprodeji na serveru GoOut.cz či přímo v pokladně Divadla pod Palmovkou.


Igor Orozovič si po Shakespearově komedii Mnoho povyku pro nic na své domovské scéně Národního divadla zahraje v inscenaci Čapkova psychologického dramatu Hordubal, která vzniká v režii Michala Vajdičky a bude mít premiéru 1. prosince. Letos se také objevil ve dvou filmech: Řekni to psem režiséra Roberta Sedláčka a Za vším hledej ženu Miloslava Šmídmajera. Premiéra filmu Přání k narozeninám režisérky Marty Ferencové, kde hraje s Tomášem Klusem, se přesunula na leden příštího roku. U Supraphonu před časem vydal singl Náušnice a nyní s producentem Igorem Ochepovskym chystá další.


BesHarmonie je pěvecký studentský sbor, který založil v roce 2000 na Gymnáziu Jaroslava Heyrovského sbormistr Libor Sládek. Sbor má pestrý repertoár – od renesanční hudby 16. století přes spirituály a lidové písně celého světa až po vážnou hudbu konce 20. století i hudbu populární. Sbor v průběhu let absolvoval turné do Německa, Švýcarska, Řecka, Itálie, Španělska, Anglie i USA a získal celou řadu tuzemských a zahraničních ocenění, jako například Young Prague či Canti Veris.

 

MULTILINK: https://lnk.to/IgorOrozovicPR