OLYMPIC

SLAVÍ 60 LET EXISTENCE!

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6773-1

Skupina Olympic v příštím roce slaví neuvěřitelné výročí – šedesát let své existence! Takovým jubileem se zatím nepyšnila v historii české hudební scény žádná kapela. K této výjimečné příležitosti přichystala skupina několik velkých překvapení pro své fanoušky. Exkluzivní limitovaný 5LP box, muzikál Okno mé lásky, poštovní známku, eurobankovku i Respect Tour Olympic 60 – Vlak, co nikde nestaví.


Videoteaser 5LP box: https://youtu.be/3W-ixVi4YI8

 

Kmenové vydavatelství Supraphon přichystalo přísně limitovaný, individuálně číslovaný kartonový 5LP box. Výpravná edice Olympic 60 k významnému výročí obsahuje šedesát zásadních písní skupiny.

Fanoušci se mohou těšit na pět různobarevných vinylů, pět retro podpiskaret, historický plakát, současný plakát, fotoknihu v LP rozměru, podrobnou historii kapely v bookletu a přepis zvuku v Hi-Res kvalitě.

 

Nejen letošní osmdesátiny Petra Jandy a šedesátiny kapely Olympic inspirovaly pražské Divadlo Broadway k novému představení Okno mé lásky. Nejedná se o příběh konkrétního zpěváka, muzikanta či jeho souboru, ale již nesmrtelné songy provázejí jinak dramatické osudy imaginárních postav. Originální nahrávky ze stejnojmenného muzikálu vychází na 2CD a 1LP. Celkem dvacet šest skladeb na CD a dvanáct na LP představuje (až na jedinou výjimku) průřez Jandovou autorskou tvorbou od poloviny šedesátých let do současnosti.

 

Videoteaser Okno mé lásky: https://youtu.be/sJVd8u50RnM

 

Česká pošta uvedla letos na podzim do prodeje komplet známek „60 let skupiny Olympic“, jenž na 25 známkách s 12 různými motivy připomíná bohatou historii nejdéle hrající české rockové skupiny. Autorem grafické úpravy emise je Tomáš Říha. Vydání známek je součástí bohatého programu oslav jubilea skupiny stejně jako nově vzniklá eurobankovka s aktuálním motivem Olympicu.

 

Videoklip „Vlak co nikde nestaví“https://youtu.be/5axQdk2zkjw

 

Osobně uvidí fanoušci kapelu na speciálním Respect Tour Olympic 60 – Vlak, co nikde nestaví, které bude probíhat po celé České i Slovenské republice a začíná koncertem 18. listopadu v pražské Lucerně. Vstupenky lze zakoupit na webových stránkách skupiny. Do té doby si příznivci této legendární kapely mohou zkrátit čekání zbrusu novým videoklipem k písni „Vlak, co nikde nestaví“.

Připojené video