TAJEMSTVÍ STARÉ BAMBITKY

POHÁDKA LETOŠNÍCH VÁNOC

Štědrovečerní filmová pohádka Tajemství staré bambitky 2 uvedená Českou televizí volně navazuje na děj prvního dílu úspěšné stejnojmenné televizní pohádky. Pokračování představí kromě známých hrdinů i jednu novou postavu – mladou královnu Julii. Příběh napraveného loupežníka Karaby, jeho odvážné dcery Aničky, trochu nešikovného prince Jakuba a dalších postav opustili tvůrci ve chvíli, kdy každá pohádka končí. Zlo bylo potrestáno, dobro zvítězilo a s ním i láska Aničky a Jakuba.


A po letech… Z Jakuba je král, z Aničky královna a rodina se rozrostla o zvídavou princeznu Johanku. Ta nejraději tráví čas u milujícího dědečka Karaby, který se rozhodl věnovat už jenom hrnčířskému řemeslu. Zlotřilí rádcové Lorenc a Ferenc byli vyhnáni z království, potloukají se po světě a hledají místo, kde by mohli znovu začít kout pikle. A mladá, nezkušená královna Julie ze sousedního království se stane vhodným nástrojem jejich pomsty. Že by nastal čas oprášit tajemnou bambitku, která doposud ležela dobře ukrytá a povolat na pomoc loupežníka Karabu? Kdo však ví, kde mu je konec? A není to jenom pohádka pro malou princezničku? Lorenc a Ferenc nastraží na Karabu důmyslnou past. Teď je potřeba spojit síly, aby spravedlnost a láska konečně zvítězily.


Zvukové verze (audioknihy a soundtrack) filmů Tajemství staré bambitky 1 a 2 navazují na úspěšné televizní a filmové zpracování. Příběh „jedničky“ čte Jan Čenský, ve filmu hrající Jakubova královského otce. A „dvojku“ načetla s mimořádným vypravěčským darem představitelka královny Julie Veronika Khek Kubařová. Písně, zpívané Tomášem Klusem, Veronikou Khek Kubařovou, Jiřím Lábusem, Miroslavem Vladykou a Václavem Noid Bártou, podtrhují sílu celého vyprávění.



V nabídce Supraphonline jsou i DVD a speciální album s písničkami z prvního i druhého dílu!

 

Vše najdete pěkně pohromadě ZDE:

https://www.supraphonline.cz/special/tajemstvi-stare-bambitky

Připojené video