RODAN

MEZI FINALISTY ČESKÉ EUROVIZE

Koupit album
Katalogové číslo: SD 0011-2

Talentovaný mladý písničkář RODAN, který v loňském roce vydal povedený albový debut Glasses Off, byl vybrán mezi pět finalistů českého národního kola soutěže Eurovision Song Contest 2023! O postup do celosvětového finále se RODAN utká s Maellou, Markétou Irglovou, Pam Rabbit a kapelou Vesna. v přímém přenosu 30. ledna 2023 od 21:00, jenž bude možné sledovat na iVysílání České televize nebo na YT kanále Eurovision Song Contest.


Sotva dvacetiletý mladík, kterého vlivný hudební magazín Headliner zařadil v roce 2021 mezi 50 nadějí české hudby

, se ve své tvorbě pohybuje na pomezí alternativního popu a indie folku. Už se svým debutovým singlem

Gone

na přelomu let 2020 a 2021 úspěšně bodoval na vlnách rádia Evropa 2, čímž si vysloužil nominaci na Objev roku v Hudebních cenách E2!


Velký potenciál a um skládat silné songy, které strhnou intimitou a jemnocitem v kombinaci s charismatickým anglickým vokálem, RODAN potvrdil svým albovým debutem

Glasses Off.

Ten vznikl v produkci i s hudebním přispěním renomovaného Jana Čechtického (Ohm Square) a vzešel z něj mimo jiné podmanivý duet s v Praze usazenou Čecho-Američankou Isabellou Noel I Just Lost a Friend, který se několik týdnů džel na předních příčkách Hitparády Evropy 2. 


V rámci národního finále Eurovision Song Contest 30. ledna 2023 ve 21:00 RODAN představí zbrusu novou soutěžní píseň. Jeho postup do světového finále pak budete moci ovlivnit i Vy v hlasování, které bude probíhat od 30. 1. do 6. 2. 2023 prostřednictvím oficiální aplikace ESC - Eurovision Song Contest on the App Store (apple.com) / Eurovision Song Contest – Aplikace na Google Play