4 TENOŘI

V JEDNOM KOLE

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6764-2

4 Tenoři mají za sebou mimořádně úspěšný rok, kdy získali Platinovou desku Supraphonu za debutové album, dvakrát za sebou zaplnili pražské Forum Karlín, v rámci vyprodaného turné po Česku i Slovensku oslavili už svůj 100. koncert, podpořili nadační fond Be Charity a vydali druhé album, které právě v těchto dnech (dle pravidel IFPI-ČR) dosáhlo na statut Zlaté desky!


Diář 4 Tenorů na letošní rok je už bezmála zaplněný. Většina jarních a letních koncertů je vyprodaná a zájem o jejich vystoupení přišel i ze zahraničí. V lednu započala také slibná spolupráce s Filharmonií Bohuslava Martinů, v létě je čeká speciální Hradozámecké turné po českých a slovenských nádvořích a také přijali pozvání do show Královny popu i na festivaly: Sedmihorské léto, Festival Jaroslava Svěceného v Klášterci nad Ohří, Plaňanyfest a v září pak otevřou Hudební festival v Kroměříži. Už nyní je skoro vyprodaný jejich vánoční koncert, jenž se uskuteční 15. prosince 2023 v pražské Lucerně. „Naším cílem je rozdávat radost a věřím, že se nám to daří. Klukům dávám termíny už na roky 2024 a 2025, kdy je čekají nejenom další koncerty s Filharmonií Bohuslava Martinů pod vedením dirigenta Leoše Svárovského, ale také první vystoupení v Německu,“ dodává producent Janis Sidovský.


Marian Vojtko, Pavel Vítek, Michal Bragagnolo a Jan Kříž, kteří spolu již šest let tvoří úspěšnou vokální formaci, jsou stále v jednom kole. Vedle společných 4 Tenorů se jim daří i v sólových kariérách. Jan Kříž se momentálně připravuje na únorovou premiéru legendárního muzikálu Zpívání v dešti v Divadle Hybernia, Pavel Vítek se v Divadle Lucie Bílé od dubna objeví ve slavné hudební komedii Slaměný klobouk, Michala Bragagnola čeká titulní role v muzikálu Leonarda Bernsteina Candide, kterou v červnu uvede Divadlo J. K. Tyla v Plzni, a Marian Vojtko chystá na říjen do O2 Universum svůj narozeninový koncert Gala 50, kam si vedle celé řady hvězdných hostů pozval i své kolegy ze 4 Tenorů.


AKTUÁLNĚ Z DIÁŘE 4 TENORŮ / KONCERTY 2023

8. února – Chomutov / Městské divadlo

14. února – Mladá Boleslav / Dům kultury

5. března – Olomouc / Moravská filharmonie Reduta

6. března – Olomouc / Moravská filharmonie Reduta (pro velký zájem přidaný koncert)

8. března – Vrchlabí

9. března – Příbram / Divadlo A. Dvořáka

15. března – Havlíčkův Brod / KD Ostrov

28. března – Praha / Radiopalác

29. března – Mělník

18. dubna – Pardubice / IDEON

20. dubna – Stochov / KD

27. dubna – Domažlice / MKS

8. května – Brno / Národní divadlo

18. května – Svitavy / Fabrika

23. května – Žďár nad Sázavou / Dům kultury

26. května – Jablonec nad Nisou / zahajovací koncert festivalu Jablonecké tóny

8. června – Plzeň / Velká synagoga

3. července – Klášterec nad Ohří / Festival Jaroslava Svěceného

16. července – Kunice / Zámek Berchtold

11. srpna – Kuks / nádvoří Hospital Kuks

12. srpna – Moravská Třebová / zámek

20. srpna – Lednice / zámek

29. srpna – Nitra / hrad

Připojené video