PROČ ZEMŘEL JAN MASARYK?

VYCHÁZÍ AUDIOKNIHA PLNÁ SVĚDECTVÍ

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6678-2

Záhadu smrti ministra Jana Masaryka v roce 1948, se zatím definitivně nepodařilo rozkrýt. Autorská dvojice P. Kettner - I. M. Jedlička si již v roce 1968 vytkla za cíl dopátrat se pravdy o smrti československého ministra zahraničí Jana Masaryka. Díky tomu měli možnost hovořit s hlavními aktéry této kauzy, v té době ještě žijícími. Výsledkem jejich práce se stala reportáž, představující konfrontaci svědectví pamětníků oné tragické události, argumenty pro a proti a písemné dokumenty, jež se k případu vztahovaly.

  

Nová audiokniha vypráví poutavě, téměř detektivním způsobem nejen o smrti Jana Masaryka, ale zachycuje i životní osudy a lidskou tvář tohoto vzácného člověka, jakož i atmosféru bezprostředně po komunistickém puči v únoru 1948.

 

Audiokniha zachycuje dramatickou atmosféru v Československu bezprostředně po únorovém komunistickém puči v roce 1948. Je to přesně 75 let od událostí, které zásadně ovlivnily vývoj naší země. Příběh tragické smrti ministra Jana Masaryka se odehrál na pozadí důležitých historických dějů a poskytuje tak posluchačům možnost, aby se touto formou dozvěděli více z naší historie. Interpretace herce Františka Kreuzmanna činí z literárního textu téměř detektivní příběh, který obsahuje nejen napětí, ale i poučení,“ dodává k novému titulu producent Alan Piskač.

 

Otázka uvedená v názvu knížky byla takto veřejně nastolena v roce 1968. Tehdy ovšem kolovaly i různé fámy a ničím nepodložené dohady, pramenící z naprostého nedostatku informací v předchozích letech. Kniha mohla poprvé vyjít až v roce 1990, byla doplněna a aktualizována, ale to nejcennější zůstalo - osobní výpovědi lidí z ministrova okolí i tehdejších vyšetřovatelů. Audioknihu vydává Supraphon na CD-MP3 i digitálně a načetl ji herec František Kreuzmann. Celkový čas je 8 hodin 26 minut.

Připojené video