IGOR OROZOVIČ & CO

JARNÍ KONCERTNÍ TURNÉ

Koupit album
Katalogové číslo: VS 0051-2

Igor Orozovič – člen činohry Národního divadla v Praze odstartoval loni pod křídly Supraphonu sólovou hudební dráhu s originálním autorským repertoárem. Jeho písně vyvolávají emoce a sdělují příběhy, a jak se ukázalo – dokáží už napoprvé oslovit a zaujmout publikum. Recenzenti zmiňují, že Orozovičův charakteristicky temný hlas dodává jeho svérázným šansonům na hloubce.


Igor právě nyní pokračuje v jarním turné, které odstartoval vyprodaným klubovým koncertem v pražské Malostranské besedě. Koncerty nesou název Když chlap svléká tmu a nabízí intimní atmosféru šansonově laděných písní s energií soulu, blues a pop-rocku.


S koncerty se během jara Igor Orozovič & Co představí v Brně, Liberci, Plzni, Ostravě či Tišnově. Dále také vystoupí se svým recitálem na doprovodném programu v Zahradách festivalu Smetanova Litomyšl, v kulturní památce Stará škola Křižany a v divadelní části festivalu Colours of Ostrava, kde bude hrát titulní roli muzikálu Lazarus, jenž je posledním dílem Davida Bowieho (nastudováno pod vedením režiséra Mariána Amslera v produkci Městských divadel pražských). Na Colours of Ostrava také přijal pozvání s Cabaretem Calembour, který před třinácti lety spoluzaložil a pro nějž skládá písničky.


Kromě slibně nastartované sólové hudební dráhy se Igor Orozovič dál naplno věnuje divadelnímu a filmovému herectví. Na své domovské scéně Národního divadla se nyní objevuje v novém nastudování Stroupežnického klasiky Naši furianti, a v Divadle Ungelt právě zkouší anglickou psychologickou hru Brácha. V kinech je možné ho vidět po boku Tomáše Kluse v komedii Přání k narozeninám a v televizi v kriminální sérii Půlnoční zpověď. S legendárním režisérem Jiřím Svobodou připravuje thriller Cesta do tmy.


IGOR OROZOVIČ & CO / JARNÍ KONCERTY

25. 3. První Patro, BRNO

30. 3. Lidové sady, LIBEREC

19. 4. Měšťanská beseda, PLZEŇ

29. 4. Stará škola, KŘIŽANY

02. 5. Divadlo MÍR, OSTRAVA

05. 5. Kino Svratka, TIŠNOV

23. 6. FESTIVALOVÉ ZAHRADY SMETANOVY LITOMYŠLE

 


RECENZE KONCERTU V OSTRAVĚ: https://bit.ly/3XyZdb6  

 

Připojené video