PHILHARMONIA OCTET PRAGUE

KONCERT A KŘEST CD

Společnost koncertních umělců zve na zajímavý koncert z díla Gustava Mahlera Chlapcův kouzelný roh, který se uskuteční v úterý 11. dubna 2023 v 19:30 hodin v Lichtenštejnském paláci v sále Bohuslava Martinů v Praze na Malé Straně (HAMU). Koncert je vyvrcholením mezinárodního projektu, který vznikl ze spolupráce německého barytonisty Petera Schöneho s předním českým komorním ansámblem PhilHarmonia Octet Prague. Společně nahráli album, které v březnu letošního roku vydalo vydavatelství Supraphon.


Hlavní částí slavnostního koncertu je písňový cyklus Gustava Mahlera Chlapcův kouzelný roh, který bude proveden v transkripci pro baryton, dechové okteto a kontrabas v aranžmá Tomáše Illeho a Václava Vonáška. Cyklus písní je doplněn o úpravu vybraných částí z Mahlerových symfonií. Vystoupí Peter Schöne, vítěz Schubertovy mezinárodní soutěže v Grazu a prestižní soutěže ARD v Mnichově, který se řadí mezi nejúspěšnější německé barytonisty se specializací na písňový repertoár a lyrické barytonové operní árie. PhilHarmonia Octet Prague, tvořený laureáty mnoha mezinárodních soutěží, je vyhledávaným ansámblem nejen na českých koncertních pódiích, ale i v zahraničí. Cílem souboru je výrazné obohacení české hudební scény, rozšíření repertoáru a zejména pak posouvání stávajícího interpretačního standardu.


Tento speciální koncert je určen pro milovníky klasické hudby, kteří ocení výjimečné provedení Mahlerových písní v nečekané barevnosti i intimitě.

PŘEDPRODEJ VSTUPENEK: https://goout.net/cs/philharmonia-octet-and-peter-schone/sznwlhv/



UPŘESNĚNÍ PhilHarmonia Octet Prague vystoupí v tomto obsazení:


Vilém Veverka, Monika Fürbach Boušková – hoboje; Irvin Venyš, Karel Dohnal – klarinety; Václav Vonášek, Martin Petrák – fagoty; Přemysl Vojta, Ondřej Vrabec – lesní rohy; Petr Ries, kontrabas j.h; Michael Kroutil, j.h.

Připojené video