POLETÍME?

VOLAJÍ CHCE TO HIT!

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6533-2

S předchozím albem Turbošanson měli Poletíme? slušně našlápnuto. Teď po téměř čtyřech letech je zřejmé, že na sobě nepřestávají makat a po právu stoupají koncertně i hudebně. Změny v sestavě, společné turné s Divokým Billem i nespočet klubových koncertů, z nichž je většina vyprodaná – to vše dělá z početného ansámblu okolo frontmana a vytvárníka Rudolfa Brančovského jednu z nejrychleji rostoucích tuzemských kapel. Teď nastal čas to stvrdit i dalším řadovým albem. Novinka s úderným názvem Chce to hit! a o nic méně úderným obsahem vychází 25. května u Supraphonu. První ochutnávkou je lyric video k titulní písni, podívejte se níže.

Novinku kapela představí na exkluzivním in-store koncertu a autogramiádě v pražské prodejně Supraphon Musicpoint na Jungmannově náměstí 17 den před oficálním vydáním, tedy ve čtvrtek 24. května od 17ti hodin. Křest je v plánu 4. října v pražském Lucerna Music Baru.

„Lidi, kterým věřím, a kteří už naše nové album slyšeli, říkají, že je to velký posun směrem dopředu. Jakožto tvůrci, co zatím nemá od svého díla odstup, se mi to hodnotí těžko. Nicméně vím, že to bude velmi dobré album a pocitově tuším, že pro nás bude na dlouhou dobu určující,“ komentuje Rudolf Brančovský páté řadové album.

Šestnácti novým písním nechybí nic z toho, čím si osmičlenná parta získává řadu
fanoušků napříč republikou. Vtipné a přímočaré texty ze života, přesvědčivá interpretace, svižná rytmika a barevná nálada i nakažlivá energie nesvázaná žánrovými škatulkami se na Chce to hit! mohou navíc pyšnit originálním, do detailů vymazleným zvukem. Velký podíl na něm má Jiří Topol Novotný, který kapelu přivedl do studia Davida Kollera v Mikulově a na albu se společně s Brančovským podílel i coby producent. Vše pak dotáhl do finální podoby při masteringu Ecson Waldes.

Další zásadní změnou, která měla vliv na současný zvuk Poletíme?, je ta ve složení kapely. „Obměna sestavy album ovlivnila hluboce a nádherně. Jsme jako rodina. Bratři, co se mají rádi a je to slyšet i na desce stejně jako na koncertech. Kluci muzikantsky rostou a získávají zkušenosti. Včetně mě získáváme v nové sestavě především sebedůvěru. Jsme smečka vlků, co ví, kde je maso. Běžíme společně lesem, a v tom pohybu je nám nádherně. Takže největší změna je pohyb,“ říká k tomu Brančovský.

Ze všeho výše zmíněného je patrné, že mají Poletíme? nakročeno k tomu, posunout se na své cestě na další úroveň. Jak ostatně dokazuje titulní song, nechybí jim ani hitové ambice, přitom ale zůstavájí věrni sami sobě a svému léta cizelovaném rukopisu.

„Záleží co je hit? Píseň, po které se budete v rádiu lépe soustředit na reklamu? Takovou, doufám, na naší desce neuslyšíte. Náš Hit je lehká parodie muzikantského smýšlení s autobiografickymi prvky. Takže ano, chceme, aby nás hrála rádia, ale podřizovat se nehodláme,“ vysvětluje lídr kapely a charismatický výtvarník, jehož díla najdete zde: www.brancovsky.cz

I přes nemalé cíle si Poletíme? zachovávají pokoru a vědomí, že hlavní je na sobě nepřestávat pracovat, což dokazují i slova frontmana: „Myslím, že to kdysi řekla Hana Hegerová. S úspěchem přichází zodpovědnost. A to se mne, když jsem to před mnoha lety slyšel, velice dotklo. Tato věta jde s námi od prvního vyprodaného koncertu pro 80 lidí před šesti lety v maličkém klubu Desert v Brně.“

Jak skvěle to aktuálně Poletíme? šlape, si můžete ověřit na mnoha letních festivalech stejně jako na podzimním turné k novému albu. Kompletní rozpis všech dosud potvrzených koncertů najdete zde: www.poletime.info/koncerty

Připojené video