TALENT FOR STAGE

ZNÁ DESET FINALISTŮ

Vyhledávací hudební soutěž Talent for Stage, za kterou stojí nahrávací studio The Barn, vydavatelství Supraphon a festival Votvírák, zná deset finalistů. Jsou jimi (v abecedním pořadí):

Ajdontker
Brixtn
Buociková Eliška
Covers for Lovers
Gingerhead
Jamaron
Kyanid
Monna
Sabrage
Wildová Veronika

Z více než stovky skupin, zpěvaček a zpěváků, kteří se do soutěže přihlásili, je vybrala pětičlenná porota ve složení zpěvák a baskytarista Kuko z kapely Horkýže Slíže, Michal Máka z vydavatelství Supraphon, kreativní producent festivalu Votvírák David Šindelář, hudební producent a muzikant Dan Friml a hudební publicista deníku Právo a serveru Novinky.cz Jaroslav Špulák.

„Jsme rádi za takový zájem ze strany kapel a zpěváků. Výběr finálové desítky nebyl vůbec jednoduchý a finálová jména jsou výsledkem náročných diskuzí napříč celou porotou,” říká producent David Šindelář za festival Votvírák.

Na internetových stránkách www.talentforstage.cz mohou nyní až do konce května hlasovat fanoušci a hudební posluchači pro své favority. Svými hlasy tak mohou zásadně ovlivnit porotu ve výběru vítěze.

Ten si zahraje 15. června na hlavním pódiu festivalu Votvírák v Milovicích, nahraje ve studiu The Barn se zkušeným producentem singl a ten pak bude distribuován a mediálně podpořen společnosti Supraphon.

Podrobnější profily desítky vybraných interpretů v prvním kole soutěže Talent For Stage:

Brixtn
Česky zpívající skupina Brixtn vznikla na jaře loňského roku v Bruntálu a je některými označována za indie-electro objev roku 2017. V červnu vydala debutový singl Tak mi to nedovol, který se dostal na TV Óčko mezi nejhranější klipy roku 2017. V průběhu roku vydala kapela tři singly spolu s klipy. V květnu vyšlo debutové EP s pěti skladbami.

VIDEA https://youtu.be/QI5hCRd_2r4

https://youtu.be/pmq4_P8fiFs

https://soundcloud.com/…-den/s-t5dq2?…

Buociková Eliška
Mladá písničkářka pochází z východočeského Broumova, kde ve svých patnácti letech založila holčičí kapelu Where’s the Food?! Ta sice dlouhou dobu hrála, ale nevyvíjela se. Z toho důvodu se Eliška rozhodla ze skupiny odejít. V roce 2014 odehrála několik koncertů v rámci projektu The Loons, který založila s kytaristou kapely Toad in the Stone. Potom začala působit jako sólová zpěvačka. V roce 2015 se zúčastnila soutěže SuperStar, ve které se dostala do Top 30. Po ní natočila v provizorním studiu kamaráda písničky Padaly hvězdy a Tajný noci, ke které následně vznikl i videoklip. V roce 2016 vystoupila kromě mnoha jiných akcí například na festivalu Mezi Ploty či Broumovská kytara a natočila singl Schizofrenní vztahy. Začátkem roku 2017 absolvovala dvouměsíční turné s kapelou W.A.F. a v létě se vydala se svým kytaristou Martinem Burešem na týdenní busking tour, během které zahráli v ulicích sedmi evropských metropolí. V současné době s kytaristou koncertuje a tvoří nové písničky na připravovanou debutovou desku.

VIDEA https://www.youtube.com/watch?…

https://www.youtube.com/watch?…

https://www.youtube.com/watch?…

Gingerhead
Gingerhead je pražské uskupení zkušených hudebníků, kteří hráli v Tata Bojs, Walk Choc Ice nebo Ivan Král Band. S debutovým singlem Holy Ground obsadili první příčky několika předních českých hitparád. Obdrželi hlavní cenu na Music Talent Awards v kategorii Zpěvačka roku 2017, mají druhé místo v soutěži skupin Skutečná liga 2017 a absolvovali úspěšnou crowdfoundingovou kampaň k vydání debutového EP na Hithit.cz. Minialbum Holy Ground (2016) bylo přijato velmi pozitivně a bylo několik týdnů na prvních příčkách v Kissparádách rádia Kiss a singl Holy Ground byl nasazen do stálé rotace rádia. Též obsadil první místo v hitparádě rádia Rock Zone. Formace nedávno vystoupila jako předkapela na akustickém turné skupiny Wohnout. Uvedením speciálního 360° sférického videa k písni Bless You (z Live in Studio session) se zařadila mezi prvních dvacet kapel na světě, které natočily video touto technologií. Naživo nahrané studiové session Live in Studio (2017) vydali Gingerhead v unikátním formátu video album.

VIDEA https://youtu.be/ajPxgUgR_U8

https://youtu.be/zipYrTO6WlU

https://youtu.be/KEpBu9sjPsM

Ajdontker
Havířovská kapela Ajdontker je na scéně od roku 2010 a za tu dobu stihla vydat debutové CD Nad věcí a několik EP, singlů a videoklipů. Odehrála více než 300 koncertů na festivalech jako Rock for People, Sázavafest či Přeštěnice. Předskakovala na turné před Horkýže Slíže, Vypsanou fixou či Chinaski. Charakterizuje ji koncertní energie, chytlavé melodie, kvalitní české texty a blonďatá baskytaristka.

VIDEA https://www.youtube.com/watch?…

https://www.youtube.com/watch?…

https://www.youtube.com/watch?…

Covers for Lovers
Kapela z Prahy byla založena roku 2010 Alešem Uhlířem po jeho odchodu z Jaksi taksi. Česká televize si ji vybrala do pořadu Dobré ráno. Český rozhlas ji pozval do studia a aktuální písnička Zázraky s.r.o..několik týdnů bodovala v hitparádě Česká dvanáctka. Kapelu vybrala porota složená z dramaturgů největších českých festivalů v soutěži Šance Muzikus. Výsledkem bylo účinkování na Rock for People, Benátské noci a dalších akcích. Festival Přeštěnice si ji vybral, aby mu složila hymnu. Ta pak vyhrála v hitparádě rádia Kiss Jižní Čechy. Videoklip k písni Budeš krásný zařadila TV Nova do vysíláni v pořadu Snídaně s Novou.

VIDEA https://www.youtube.com/watch?…

https://www.youtube.com/watch?…

https://www.youtube.com/watch?…

Jamaron
Pražská crossoverová kapela Jamaron (čti Džamaron) vznikla v roce 2013. V pětičlenné sestavě jsou tři sourozenci Dostálovi. Skupina si zakládá na procítěnosti textů a nestandardním pojetí koncertování. Získala druhé místo v celostátní soutěži iRampa MF Dnes. Na debutové album Nahá (2016) vybrala na Startovači 100 099 Kč a pokřtila je v pražském Paláci Akropolis.

VIDEA https://www.youtube.com/watch?…

https://www.youtube.com/watch?…

https://www.youtube.com/watch?…

Monna
Pražská Monna je rock-soulová kapela, která na českou scénu přináší hudbu se zahraničním rozhledem, nabitou energií i citem. Její členové mají bohatou hudební minulost vycházející z různých žánrů (rock, soul, pop, jazz). Po natočení několika singlů a videoklipů Monna v dubnu 2017 pokřtila debutové album Watch The New World Tonight. Získalo dobré recenze kritiků i ohlas veřejnosti. Téměř ihned se kapela stala Tipem týdne na serveru bandzone.cz. Od premiérového koncertu v říjnu 2013 odehrála řadu dalších akcí v celé republice včetně těch na festivalech Rock For People nebo Basinfirefest. Předskakovala newyorským Dave Matthews Band, Delilahs nebo Support Lesbiens.

VIDEA https://www.youtube.com/watch?…

https://www.youtube.com/watch?…

https://www.youtube.com/watch?…

Sabrage
Historie pardubické kapely Sabrage se začala psát v roce 2011. Hraje vlastní tvorbu s českými texty. Má za sebou více než dvě stovky koncertů, vystupovala mimo jiné na akcích Pálavské vinobraní v Mikulově, Majáles v Pardubicích, Fingers Up v Mohelnici, Majáles v Ústí nad Labem či On the Road v Lázních Bohdaneč. Na kontě má tři desky, na kterých se producentsky podíleli třeba bratři Ondřej a Štěpán Škochovi, Darek Král, Pavel Bohatý či Roman Kašník.

VIDEA https://www.youtube.com/watch?…

https://www.youtube.com/watch?…

https://www.youtube.com/watch?…

Wildová Veronika
Pražskou písničkářku Veroniku Wildovou a její kapelu Divoko charakterizují pop-folkové písně a české texty. V tvorbě Wildová vesele i melancholicky zpracovává pocity současné mladé generace. V roce 2016 strávila půl roku ve Spojených státech, kde představovala svou tvorbu na open-mic večerech a v klubech. Vrátila se, aby dala dohromady kapelu Divoko a ryze český repertoár. Kapela Divoko je složená z ostřílených muzikantů. Pánové, kteří mají za sebou úspěchy s kapelami Lazy Bones, Excelence nebo Vltava, společně s ní vytvářejí barevné aranže, které dávají znát jejich původní žánrové vyhranění jakým je britský rock a tradiční blues. Veronika Wildová letos vydala singl Krásnější ženy.

VIDEA https://www.youtube.com/watch?…

https://www.youtube.com/watch?…

https://www.youtube.com/watch?…

Kyanid
Českokrumlovští rockeři Kyanid jsou čtyři kluci ve věku 18 až 24 let. Na úplném začátku, v roce 2011, vyhráli talentovou soutěž Skutečná liga. V roce 2015 obsadili třetí místo v kategorii Objev roku ankety Žebřík. Od roku 2012 hrají pravidelně na festivalech, za sebou mají vystoupení na Rock for People, Sázavafestu, v Přeštěnicích a na dalších akcích. Na svém kontě mají několik singl.

VIDEA https://www.youtube.com/watch?…

https://www.youtube.com/watch?…

https://www.youtube.com/watch?…