MAREK ZTRACENÝ

NOVÉ ALBUM

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6534-2

Marek Ztracený vydává 8. června u Supraphonu své páté řadové album, na kterém poodhalí Vlastní svět. Album nabízí i aktuální singl MinuLost, jde o tanečně laděnou letní píseň, kterou výrazně podtrhuje zdařilý videoklip. Natáčelo se v Paříži, Londýně, Římě, Barceloně, na Mallorce, ale zahrál si i Karlův most v Praze. Od nápadu na realizaci až po konec natáčení neuplynul ani týden. Marek prakticky ihned od nápadu sedl se zkušeným kameramanem a režisérem Ondřejem Soukupem do letadla a navštívili spolu 6 států během 56 hodin!

Marek Ztracený upřesňuje: „Když přišla řeč na klip k písni MinuLost, uvědomil jsem si, že to bude složitější než kdy jindy. Po chvíli přemýšlení jsem si říkal ‚co ho nahrát někde u moře‘, pak mě napadlo ‚co třeba v Paříži nebo v Londýně‘? Říkal jsem to kamarádovi a on se na mě podíval a řekl ironicky ‚nechceš rovnou objet celý svět?‘. Byla středa a já ve čtvrtek měl koupené letenky do 8 zemí Evropy a po odehrání víkendových koncertů, jsme s kameramanem Ondrou Soukupem najednou seděli na letišti v Praze. Měl jsem jediné tři dny volna mezi koncerty a rozhodl se, že během 56 hodin obletíme 8 hlavních měst Evropy a v každém natočíme kousek. Jako obvykle mi většina lidí řekla, že jsem blázen. ‚Víš jak je to drahý a náročný na produkci?‘ No, a já jim řekl, že žádnou produkci nechci. Prostě pojedeme a budeme improvizovat a bavit se.“

Vznikl letní optimistický klip, který podtrhuje vyznění celé písně MinuLost, kterou můžete již nyní ji můžete slyšet z radiového éteru.

Na klip se podívejte zde: https://youtu.be/7TKT_tb8DvI

Natáčení videoklipu neproběhlo bez problémů, ale stihnout za 56 hodin nakonec navštívit 6 krásných míst po celé Evropě je výkon. Marek Ztracený říká: “Dovolená to nebyla. V každé zemi jsme měli pár hodin, některá letadla měla zpoždění i 6 hodin a jedno z nich, to do Curychu, nám uletělo. Nakonec jsme stihli 6 natáčecích míst, ale i tak jsme měli 5 hodin materiálů na tříminutový klip. Potkávali jsme různé lidi a říkali jim, že točíme hudební videoklip a zda se nechtějí zapojit. Většina se přidala a zažili jsme situace, na které nikdy nezapomenu. Klip je v mých očích úžasný a je důkazem toho, že všechno jde, když se chce. Viděl jsem víc zemí za 56 hodin než za celý svůj život. Nejkrásnější místa Evropy mi hrají v klipu hlavní roli a je to jeden velký šílený příběh“.

Pokud bychom celý příběh natáčení vyjádřili čísly, vypadalo by to asi takto:
7 000 km + 56 hodin + 49 km chůze + 5 hodin spánku = 1 videoklip MinuLost

Nové album Vlastní svět, obsahuje 11 vyrovnaných skladeb. Vychází po tříleté pauze a nabízí krom jiného i megahity, známé z vysílání tuzemských rádií Léto 95 či Vlastní svět. Naleznete zde i baladu Naše cesty, nebo oblíbenou skladbu Dvě lahve vína (Lajlalalaj), nechybí ani duet s Martou Jandovou Počasí. Potvrzením Markových autorských kvalit je i jeho aktuální spolupráce s Karlem Gottem, pro kterého napsal titulní skladbu jeho nového studiového alba Ta pravá.

Připojené video