HANA HEGEROVÁ

K DUETU SE ŠTEFANEM MARGITOU

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6512-2

Nové album Štefana Margity ozvláštnil v Čechách poprvé realizovaný virtuální duet, který slavný pěvec nazpíval s legendární šansoniérkou Hanou Hegerovou. Pro titulní píseň alba Mapa lásky využil hudební producent Daniel Hádl staršího záznamu hlasu Hany Hegerové, který spojil s úplně novým hudebním základem a s hlasem Štefana Margity.

Hana Hegerová oficiálně ukončila svoji pěveckou kariéru v roce 2011, kdy nejen přestala s aktivní koncertní činnosti, ale úmyslně přestala komunikovat s médii. Pro realizační tým alba Štefana Margity bylo milým překvapením, když svým osobním souhlasem podpořila nápad uskutečnit první virtuální duet v dějinách české populární hudby. A nyní dokonce prostřednictvím vydavatelství Supraphon zaslala panu Margitovi a posluchačům jeho nového alba speciální vzkaz. Na moment tím překročila své rozhodnutí, že se již nebude veřejně vyjadřovat. O to je tato zpráva vzácnější.

Hana Hegerová o virtuálním duetu Mapa lásky se Štefanem Margitou:

„Mám velmi ráda klasickou hudbu a obdivuji umělce, kteří se jí oddávají. Mám pro ně slabost! Nelze se divit tomu, že mě potěšilo, ale i překvapilo, když se loni ozval pan Štefan Margita a požádal mne o svolení k zvláštnímu duetu, kde se potkají naše hlasy, ale přitom nemusím být u toho… Kdo by takovému luxusu a pohodlí odolal?
Čas běžel, já jsem na to trochu zapomněla, a až teď jsem nahrávku konečně slyšela! V tom krásném Koptově textu se zpívá „dva břehy může spojit most“, a to se také stalo s našimi hlasy, které se navzdory místu, času i hudebním žánrům mohly setkat díky oněm mostům moderní techniky!
Nevěděla jsem, že moje písnička může začít žít novým životem – tak, jak se to teď stalo Mapě lásky. Děkuji Vám za to, pane Margito! Vaše Hana Hegerová.“

Připojené video