KAREL GOTT A DASHA

NAZPÍVALI DUET

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6525-2

„Rozhodně se vyplácí počkat na to nejlepší,“ komentuje spolupráci Dasha

Karel Gott nazpíval s Dashou duet, který je na jeho novém albu Ta pravá. V češtině se píseň jmenuje Sám bůh ví jen a je to skladba z animované disneyovky An American Tail, kterou s věhlasným, dnes už bohužel zesnulým autorem filmové hudby Jamesem Hornerem, napsalo legendární autorské duo manželů Barryho Manna a Cynthie Weilové. Písničku v roce 1986 nazpívala Linda Ronstadt s Jamesem Ingramem. Po uvedení filmu byl song Somewhere Out There dokonce v americkém singlovém žebříčku na druhém místě a v Británii na osmém. Českým textem skladbu opatřil Jaroslav Machek a nahrávka vznikla letos na jaře ve studiu ORM.

Karel Gott k nové nahrávce uvedl: „Dlouho jsem hledal duet, který bych si zazpíval právě s Dashou, která je podle mně jedna z vůbec nejpozoruhodněj­ších, nejmodernějších a současně nejstylovějších zpěvaček u nás. Tak jsem si říkal: Jak to, že pořád chodíme kolem sebe, spoustu jsme toho společně zažili, jenom nemáme duet. Přiznám se, že když jsem ji slyšel zpívat duety se svými kolegy, začal jsem tak trochu žárlit. A potom jsem zaslechl filmový song Somewhere Out There. Už jsem proto nehledal dál nějaké umělecké hodnoty, které jsou stejně vždycky jenom otázkou pocitu, a řekl jsem si, že tohle je přesně píseň, kterou bych chtěl s Dashou nazpívat. Navíc mi skladba silně připomíná Beethovenovu Klavírní sonátu, což je její další plus.“

Dasha duet s Karlem Gottem okomentovala: „Otálela jsem s mateřskou rolí, s vydáním svého sólového alba a otáleli jsme s Karlem Gottem s natočením společného duetu… a co mi z toho vyplývá, je, že se rozhodně vyplácí vždy počkat na to nejlepší! Karle, velmi Vám děkuji za krásný dárek k naší, letos dvacetileté, spolupráci!”

Duet Sám Bůh ví jen zařadil Karel Gott na své novinkové album Ta pravá, které vyšlo v červnu a hned po vydání za něj převzal Zlatou desku Supraphonu. Tucet písní, které tvoří album, jsou mixem popové klasiky a standardů, které chtěl legendární Zlatý slavík natočit již dříve, v průběhu let na ně nezapomínal a letos přišla ta pravá chvíle, aby se dostaly na desku vedle titulní písně, kterou mu „na tělo“ napsal zpěvák a skladatel Marek Ztracený.