LANGEROVÁ A KORBEN DALLAS

SPOLEČNĚ…

Koupit album
Katalogové číslo: 8590233034740

„I špatné rozhodnutí je lepší než žádné," zpívají Korben Dallas a Aneta Langerová. Že to myslí vážně, potvrdili všichni hned dvěma rozhodnutími: vyrážejí spolu na turné a nahrávají společné EP. Na úvodním singlu Rozhodnutia se Langerová i populární bratislavská formace představují ve zcela nové poloze. „Kluci se mě zeptali, jestli umím zpívat slovensky a rapovat. Po úvodním šoku se ukázalo, že to jde,“ řekla s úsměvem Aneta Langerová.

„Z této písničky jde čistá radost, při jejím nahrávání jsme se velice pobavili,“ uvedl frontman Korben Dallas Juraj Benetin. „Společné písničky budou různorodé – některé jsou veselé, některé vážné, některé jsou slovensky, jiné česky, jsou tam duety i skladby, kde zpívá pouze jeden z nás. Ale všechny je spojuje snaha najít jedinečný společný výraz, který se bude lišit od toho, co děláme každý samostatně.“

Hudba k písni Rozhodnutia vznikala v prešovském studiu Experientia, kde ji produkoval, zaznamenal a mixoval Ľuboslav Petruška, kytarista Korben Dallas. „Cílem bylo neomezovat se žádnými zavedenými rutinami, nahrávání si vysloveně užít a přitom co nejvěrněji zachytit živost daného momentu a interakce mezi hudebníky s lehkostí, jakou zažíváme při hraní na koncertech. Za sebe mohu s nadšením říci, že se to úplně povedlo,“ říká Petruška. V současnosti jsou dokončeny tři skladby, koncem ledna se hudebníci opět setkávají na soustředění v Prešově, kde dokončí zbytek materiálu. S Anetou Langerovou pojede na východ Slovenska i violoncellistka a písničkářka Dorota Barová, která hraje v její kapele a působí se členy Korben Dallas ve formaci Tugriki.

Videoklip k písni Rozhodnutia vznikal při nahrávání zpěvů ve studiu Cobra Sound v Rusovcích v Bratislavě. „Když jsme skončili s nahráváním, řekli jsme si, že zavezeme Ľuba na vlak do Prešova a cestou natočíme klip. Nastoupili jsme s chlapci do auta, moje dvorní fotografka Helena Kadlčíková si sedla na místo spolujezdce, a když jsme o dvacet minut později zastavili na bratislavském Hlavním nádraží, základ klipu byl hotový,“ říká Langerová. Cestou zpět do studia si Langerová s Benetinem ještě zatancovali na parkovišti, taneční vsuvkou přispěl i bubeník Ozo Guttler, přibylo i několik záběrů z Prahy a podklady byly kompletní. I konečný tvar klipu je výsledkem česko-slovenské spolupráce; zpracování materiálu si vzal na starost slovenský filmař Lukáš Kodoň.

Druhým singlem z EP bude písnička Konečně. Celá nahrávka bude zveřejněna před začátkem společného turné a bude dostupná v digitální distribuci Supraphonu. Fyzický nosič vyjde v limitované edici a prodávat se bude pouze na koncertech.

Koncertní program na turné bude složen ze tří částí – kromě společného materiálu zahrají Korben Dallas i Aneta Langerová se svou kapelou vlastní skladby.

Aneta Langerová je osobitá česká zpěvačka a hudebnice. Po vítězství v soutěži Česko hledá SuperStar se stala jednou z nejpopulárnějších českých zpěvaček. Být interpretkou jí ale nestačilo. Ve snaze o ryzí autenticitu se vydala na cestu k psaní vlastních písní. V roce 2014 vydala své zatím poslední album Na Radosti, které se setkalo s velkým úspěchem u fanoušků i kritiků. Ze čtyř nominací Akademie populární hudby – CENY ANDĚL 2014 proměnila všechny čtyři na andělské sošky.

Bratislavští Korben Dallas se za několik let vypracovali z undergroundové scény na jednu z nejžádanějších slovenských klubových a festivalových kapel. Jejich průlomové album Karnevalová vrána (2013) jim přineslo tři ceny Radio_Head Awards, včetně ceny pro nejlepší singl (Otec) a ceny pro nejlepší koncertní kapelu. Kromě Anety Langerové spolupracovali členové Korben Dallas také s Janou Kirschner, Davidem Kollerem či s kapelou Zrní.

ANETA LANGEROVÁ & KORBEN DALLAS / TERMÍNY TURNÉ 2020:
24. 3. 2020 – Olomouc, S-klub
25. 3. 2020 – Ostrava, Akord
26. 3. 2020 – Brno, Sono Centrum
27. 3. 2020 – Pardubice, Žlutý pes
28. 3. 2020 – Praha, Palác Akropolis

3. 4. 2020 – Trenčín, Piano club
4. 4. 2020 – Banská Bystrica, Robotnícky dom
5. 4. 2020 – Košice, Tabačka
7. 4. 2020 – Žilina, Mestské divadlo
8. 4. 2020 – Bratislava, Majestic Music Club

Připojené video