EVROPSKÉ NEZÁVISLÉ ALBUM ROKU

NOMINACE PRO MIŠÍKA

Koupit album
Katalogové číslo: 100P047

Album Vladimíra Mišíka „Jednou tě potkám“ vydané v roce 2019 vydavatelstvím 100PROmotion se dostalo mezi 22 nominovaných na cenu IMPALA v kategorii evropské nezávislé album roku. Album na ocenění nominovala PLATFORMA českých nezávislých výrobců zvukových záznamů. Nominace byly zveřejněny 30. ledna v Bruselu, jména vítězů budou známa v průběhu letošního února.

Cena za nezávislé album roku je vyhlašována již desátým rokem evropským sdružením nezávislých hudebních společností IMPALA. Mezi dříve oceněnými jsou dnes již světově populární hudebníci jako Adele, Agnes Obel nebo Gurr. V letošním ročníku je zastoupena i Česká republika albem Vladimíra Mišíka. Mezi nominovanými jsou alba mnoha odlišných žánrů, a i jazyková různost dobře ilustruje diverzitu evropského nezávislého hudebního trhu.

Podle předsedkyně organizace IMPALA, Helen Smith, je „cena za nezávislé album skvělým nástrojem pro objevování nového obsahu. Symbolizuje kreativitu bez hranic. Nyní je rozhodnutí na porotě, která v letošním ročníku nebude mít snadný úkol.“ O vítězi bude rozhodnuto v únoru letošního roku.

PLATFORMA českých nezávislých výrobců zvukových záznamů, z. s. vznikla v roce 2011 jako reakce nezávislých výrobců zvukových záznamů na dění na poli kolektivní správy práv. Větší množství malých nezávislých subjektů nebylo schopné jednotlivě adresovat své nároky a požadavky, často se neshodujících s prosazováním cílů sjednocené a silné skupiny velkých nadnárodních vydavatelství. Z tohoto důvodu došlo ke sjednocení nezávislých výrobců a zformování Platformy. Od svého vzniku Platforma usiluje o prosazování zájmů svých členů, zejména na poli kolektivní správy práv a v oblasti distribuce zvukových záznamů.
Album Vladimír Mišík: Jednou tě potkám je v exkluzivní distribuci společnosti SUPRAPHON.

Připojené video