AUDIOKNIHA ROKU

NOMINACE: NEJLEPŠÍ INTERPRETKA

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6494-2

Barbora Hrzánová, Hana Maciuchová, Jita Ježková, Anna Kameníková nebo Helena Dvořáková? Která z těchto osobitých hereček nakonec získá ocenění v prestižní kategorii „Nejlepší interpretka“ v rámci cen „Audiokniha roku 2019“?

O výsledku nominací rozhodla odborná porota. Těchto pět nominantek nyní postupují do dalšího kola, v němž porotci rozhodnou o finálním pořadí. Vyhlášení ceny „Audiokniha roku 2019“ se uskuteční 23. dubna 2020.

Barbora Hrzánová je nominována za interpretaci knihy „Indiánské pohádky“, kterou napsal Vladimír Hulpach. Tento spisovatel je autorem celé řady převyprávěných mýtů, pohádek, legend a bájí z celého světa. Jeho „ Indiánské pohádky“ patří k nejúspěšnějším, vyšly již v jedenácti jazykových mutacích a mnoha vydáních. V těchto pohádkách jsou zvířata a lidé ve stejné roli, mluví spolu a navzájem se silně ovlivňují. Mocní duchové pak zasahují do života všech tvorů rozumně, předem varují a dokážou pozitivně a zásadně proměnit svět. Bára Hrzánová je „Vinnetou naší doby“ (jak zní kniha jejích vzpomínkových rozhovorů s Richardem Ermlem), nejen vynikající herečka, ale i člověk, který má k indiánům celým svým životním postojem blízko. Její citové a osobní zaujetí při četbě těchto pohádek dodává nahrávce nesmírnou autentičnost a sílu sdělení. Totéž podtrhuje v nahrávce hudba, tedy zpěv, buben a chřestidlo v interpretaci náčelníka „Ligy lesní moudrosti“ Filipa Chmela.

Nominované audioknihy naleznete zde: https://www.supraphonline.cz/…iokniha-2019

Připojené video