LENKA NOVÁ

DOPISY

Koupit album
Katalogové číslo: 8590233037390

Lenka Nová vydává nové album Dopisy. Termín vydání měla už dlouho naplánován na první jarní den. I přes mimořádnou situaci kolem koronaviru, se rozhodla toto datum dodržet. Je přesvědčena, že hudba může v této složité době lidem pomoci a první reakce potvrzují, že udělala správně. Album bylo inspirováno skutečnými dopisy, které Lenka sbírala od svých fanoušků tři roky. Záměrem bylo vetknout písním autenticitu, intimitu a najít osobní příběhy, které skutečně někdo prožil. Skrze dopisy lidi dokážou snáz a s rozvahou říct co mají na srdci, ať už v dobrém nebo ve zlém. Společně se zkušenými textaři Tomášem Belkem, Lukášem Pavláskem, Vladem Krauszem a Petrem Linhartem, pak posbírané dopisy přetavovala do podoby písňových textů. Většinu z nich zhudebnila s vynikajícím kytaristou Josefem Štěpánkem, který je zároveň jedním z producentů alba.

Silnou stránkou Lenky Nové jsou její koncerty, proto se rozhodla i ve studiu nahrávat společně v jednom okamžiku se špičkovou kapelou, kterou sestavila pro účel alba. Kromě již zmiňovaného Josefa Štěpánka, přizvala Petra Maláska, se kterým poslední dva roky vystupuje v úspěšném komorním koncertním programu Ve dvou. Basu nahrál Rasťo Uhrík a bicí Miloš Dvořáček. Producentskou dvojici pak doplnil zkušený mistr zvuku Michal Pekárek. Výsledkem je album, které se vymyká svou uvěřitelností, úsporným a přesvědčivým pěveckým projevem Lenky Nové, špičkovými instrumentálními výkony jejích kolegů, skvělými aranžemi a výborným zvukem.

Koncertní podobu Dopisů si pak můžete vychutnat na turné, které odstartuje na podzim tohoto roku. V prodeji jsou již vstupenky na koncerty 12.11.2020 v Praze – Forum Karlín, 18.11.2020 v Brně – Sono centrum a 25.1.2020 v Plzni – Měšťanská Beseda. Speciálním hostem koncertů bude Ondřej Ruml a Eve Quartet.

Připojené video