TOMÁŠ A TAMARA KLUSOVI

PĚT POHROMADĚ

Koupit album
Katalogové číslo: 8590233037819

VÝTĚŽEK VĚNUJÍ NA SBÍRKU: LASKAVOST PLODÍ LASKAVOST

Tisíce dobrovolníků teď pomáhají všude tam, kde je to nejvíc potřeba v těžkých chvílích, které s sebou přinesla epidemie koronaviru. Z našich sousedů, spolužáků, kolegů a známých se ze dne na den stali superhrdinové dneška. Šijí roušky, rozváží potraviny, pomáhají seniorům a starají se o ty, kteří to teď nejvíce potřebují. Písničkář Tomáš Klus byl inspirován současnou situací ke složení pěti písní, které nyní vydává na speciálním digitálním minialbu nazvaném „Pět pohromadě“. EP nabídne od 2. dubna 2020 na 21 dní exkluzivně prostřednictvím jednoho z nejnavštěvo­vanějších tuzemských hudebních e-shopů Supraphonline.cz.

Tomáše a Tamaru Klusovi velmi těší spontánní vlna solidarity, a tak se rozhodli, že finanční výtěžek z prodeje EP věnují na sbírku Nadačního fondu pomoci, která běží na charitativní platformě znesnáze21. Proto cena za „Pět pohromadě“ bude na Supraphonline.cz po zmíněných 21 dní dobrovolná, tak aby zájemce o nové písničky motivovala k částkám, kterými by chtěli podpořit dobrovolníky ve sbírce s názvem Laskavost plodí laskavost, jejímž partnerem je Nadace Karla Janečka a její projekt Laskavost.cz.

Tomáš Klus shrnuje: „Jsou to takové naše “příZpěvky“ k vlně solidarity a pospolitosti, která nás zalila ruku v ruce s těžkou zkouškou pandemie. Dotýkáme se v nich témat, která jsou, věřím, pojítkem většiny a já osobně věřím, že z celé situace vyjdeme nejen moudřejší o to, jak porazit neviditelného nepřítele, ale především o to, že spatříme mnoho viditelných přátel a hrdinů v lidech, do kterých bychom to dříve vůbec neřekli. Třeba i sami v sobě. Či v nenáviděném sousedovi, šéfovi s divnými názory, nebo paní pokladní z krámu naproti. Moc doufám, že naše písničky udělají radost doma a díky vaší laskavosti pomůžou tam, kde je to v tuhle chvíli nejvíce zapotřebí.“

EP „Pět pohromadě“ obsahuje písně: LALALALALALALA, Domanásmáš, Krakeni, rodiNám, COVID. Písně nazpívali Tomáš a Tamara Klusovi, kteří se doprovodili na kytaru a klavír. Na nahrávce písničky COVID se podílel baskytarista Jan Lstibůrek z doprovodné kapely Tomáše Kluse Cílová skupina.

„Neumím šít. Neumím tisknout na 3D tiskárně. Neumím ani moc organizovat věci. Vlastně umím jenom psát písničky. Moje holka šít začala, kdyby měla tiskárnu, tak tiskne a zorganizovala toho hodně i přesto, že mi po osmi letech intenzivního naléhání podlehla a natočila se mnou desku. Karanténní podmínky neumožňují předat se vám jinak, než podomácku, ale vzhledem k tomu čím se snažíme přispět do diskuze, to tak vlastně asi mělo být. Album se jmenuje Pět pohromadě, protože tak jsme a doufáme, že vám přinese radost a potěšení. Děkujeme vám všem za to, jak dobře se nám tu tíživou situaci daří spolu snášet. Kéž se takhle dobře snášíme i ve stavech bez tíže,“ dodává Tomáš Klus.

►EP – PĚT POHROMADĚ: https://www.supraphonline.cz/…e/tomas-klus

►VIDEO – rodiNám: https://youtu.be/N2etKhjOyrE

Připojené video