Michal Horák feat. Tereza Balonová

SINGL "V TOLERANCI"

Koupit album
Katalogové číslo: 8590233040833

Po úspěšném „karanténním“ singlu Rande s hostující Berenikou Suchánkovou se mladý talentovaný objev českého písničkářství Michal Horák hlásí s rozvolněním o slovo s dalším singlem. A opět na to není sám! Tentokrát spojil síly s okouzlující zpěvačkou Terezou Balonovou, s níž v písni i klipu V toleranci zpěvem i tancem jiskřivě a s důvtipem vykreslují nástrahy i radosti partnerského soužití. Podívejte se zde: http://y2u.be/25jxRJnaFZA

„S Terkou se známe už několik let. Vystupoval jsem tehdy na gymnáziu Špitálská v Praze v rámci školního festivalu a přede mnou tam hrála místní školačka se skvělou vlastní tvorbou, co řezala do kytary a geniálně pracovala s looperem. No a to byla Terka. Od té doby jsme zůstali v kontaktu a v momentě, kdy mělo dojít na tenhle slaďák, byla Terka jasnou volbou,“ vysvětluje Michal Horák, proč si pro svůj nový duet vybral právě šarmantní a nadanou vycházející hvězdu tuzemské popmusic.

Píseň i klip vznikly během jednoho dne v krásném interiéru hradecké Petrof Gallery, který působivě dokresluje atmosféru písně, a zároveň je kontrastním prvkem k určité sympatické poťouchlosti. Ta je ostatně pro Horákovu tvorbu typická a fanoušky oblíbená.

A jak se ukazuje, daleko k ní nemá ani Tereza Balonová. „Můžu neskromně potvrdit, že jsme s Terkou kamarádi, co jedou na podobný vlně hudebního vkusu i humoru, takže se písnička i klip točily jedna báseň,“ dodává k tomu písničkář, který loni debutoval albem Michalovou cédéčko a svou tvorbou i komediálním talentem se řadí po bok hudebníků jako Pokáč či Voxel.

Horák zároveň upozorňuje, že výběr lokace i nástroje, na který si v klipu zahrál, rozhodně nebyl náhodný: „S Petrofem mě pojí hned několik věcí. Jejich pianino máme už přes třicet let doma a já se díky němu naučil hrát na klavír. Pak je to taky známá královéhradecká firma, což je mi coby hradeckýmu rodáku a patriotu pochopitelně sympatický, koneckonců v Petrofu svýho času pracoval můj táta i prastrejda. No a v neposlední řadě jsou to úžasný a kvalitní nástroje, zkrátka radost si na to zahrát. Takže je mi pochopitelně ohromnou ctí a potěšením, že se naše cesty tímhle způsobem propojily.“

Kromě nového klipu budete moci Michala Horáka již brzy vidět také naživo. Kvůli korona krizi zrušenou, na jaro plánovanou první samostatnou koncertní šňůru se totiž podařilo znovu navázat! Konkrétně se můžete těšit na celkem deset koncertů, které odstartují 10. a 11. srpna dvojákem v Brně a přes Prahu (13. 8.) či Plzeň (17. 8.) se Michalova navázaná šňůra povine například také do Ostravy (2. 9.), jeho domovského Hradce Králové (18. 9.) a Českých Budějovic (23. 9.). Více informací, výčet všech plánovaných zastávek a info o předprodeji vstupenek najdete na Michalově oficiálním FB profilu v sekci Události nebo na Michalově webu.

Připojené video