ONDŘEJ G. BRZOBOHATÝ

MYŠLENKY JOHNA LENNONA

Koupit album
Katalogové číslo: VD 0031-5

V úterý 8.prosince 2020 uplynulo 40 let od tragického úmrtí Johna Lennona. Toto výročí přivedlo skladatele a zpěváka Ondřeje Gregora Brzobohatého k nápadu napsat tematickou píseň jako poklonu slavnému muzikantovi.

„Písnička původně nevznikla k letošnímu výročí Lennonovy smrti – napsal jsem ji už před dvěma lety. Četl jsem jeho biografii a moc se mi líbila. Lennon v sobě měl takový ten tradiční britský humor. Když jsem si tedy ještě vybavil citáty, které jsou v té knize, napadlo mě napsat píseň, jež z nich bude složena. Vznikla, potom tiše existovala, a já si na ni nedávno zase vzpomněl. Řekl jsem si, že by bylo fajn, kdybych ji právě v této době představil,“ uvedl Brzobohatý.

Hudební produkce se ujal renomovaný producent Dalibor Cidlinský Jr. a jeho aranžmá také chvílemi odkazuje na typický zvuk Lennonových skladeb, avšak v současnějším pojetí.

„Chtěl bych, aby se písnička stala součástí mého koncertního repertoáru. Jedním z důvodů je, že se mi dobře zpívá, protože je napsána pro hlasovou polohu, která je mi úplně nejbližší. Navíc tolik klidných popových skladeb ve svém repertoáru nemám,“ doplnil informace Ondřej G. Brzobohatý při uvedení písně v den kulatého výročí tragického úmrtí Johna Lennona.

Připojené video