PILOT

NOVÝ VIDEOKLIP

Koupit album
Katalogové číslo: VS 0018-2

Nabitý pop a svěží energie – to je talentovaná skupina Pilot, která se řadí mezi nové objevy tuzemské popové scény a nyní přichází s novým singlem a videoklipem Horší už to nebude.

Čtveřice mladých muzikantů navazuje na předchozí pozitivně přijaté písně Éterická, Za sebou nebo rádiově úspěšnou skladbou BĚŽ. Aktuálně kapela svou hravou novinkou reaguje na okolnosti roku 2020. K písni vznikl také „ztřeštěný“ videoklip, ve kterém vystupuje skupina v kuriozních kostýmech netopýra či v ochranných oblecích a na různých místech hlavního města tak zvěstují příchod nového roku.

„Horší už to nebude je silvestrovský song o konci toho nejšílenějšího roku, který většina z nás zažila. Původně jsme chtěli v textu vzpomínat na všechno špatný, co se dělo, celý rok vyhejtovat, pak nás ale napadlo celý to otočit a dívat se na to z pozitivní stránky, že to nejhorší už máme za sebou – dno jsme si prohlídli ze všech stran, můžeme zpátky vzhůru.“ – komentuje novinku frontman a zpěvák Daniel Hrdlička.

Po hudební stránce Pilot drží svůj originální styl plný pozitivní energie, silných melodií a roztančených refrénů. V písni si na nic nestěžují, právě naopak se na celou věc dívají pozitivně, protože tenhle rok končí a horší už to (snad) nebude. Hudební produkce skladby vznikla kompletně v režii kapely a o mix a mastering se postaral Adam Vychodil (Lenny, Deaf Heart atd.). Kamery a režie videoklipu se ujal Radovan Táborský.

O natáčení zpěvák Dan hovoří s úsměvem: „Ve videoklipu jsme se pasovali do takové Hare Krišna role. Ráno jsme se převlíkli do kostýmu netopýra a covid oblečků a pověsili jsme obrovskou sedmi metrovou plachtu s nápisem HORŠÍ UŽ TO NEBUDE na Letnou na Stalina, čímž celý klip začíná… Plachta navíc zůstala na Letný úplně celý den, šířily se nějaký fotky na letenských facebookových skupinách, kde lidi řešili, co to má znamenat.“

Součástí natáčení byl i busking průvod od Prašné brány až na Václavské náměstí, během kterého se vybrala i finanční podpora putující na pomoc nemocnicím.

Tahle parta, která si během své dosavadní kariéry už stihla vyzkoušet hlavní pódia festivalů Majáles či Sázavafest a předskakovat takovým těžkým vahám domácí popmusic jako Lucie nebo Chinaski, aktuálně pracuje na svém debutovém albu. Očekávaná novinka je v plánu v první polovině příštího roku a výčet producentů, mezi nimiž nechybí Marcell, Lukáš Chromek, Tomáš Konůpka (Mydy Rabycad, 7krát3), Nero Scartch (Mydy Rabycad) a Ondřej Žatkuliak (Rooftop Studio) naznačuje, že se zvedá hodně čerstvý vítr, který má ambice značně rozvířit domácí pop-rockovou scénu.

Pilot – Horší už to nebude: https://lnk.to/…UzToNebudePR

Pilot Instagram: https://www.instagram.com/kapelapilot/

Pilot YouTube: https://www.youtube.com/…3Ndxc7460IOw

Pilot Facebook: https://www.facebook.com/kapelapilot/

Připojené video