ANKETA ČESKÝ SLAVÍK

SLAVÍ 60 LET!

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6677-2

Je neuvěřitelné, jakou sondu do našeho života přinášejí výsledky ankety Zlatý Slavík, později Český slavík. Unikátní audiokniha SLAVÍCI - Kronika československé populární hudby mapuje šedesátiletou historii této ankety popularity. Autorem je oblíbený moderátor Martin Hrdinka, který je zároveň dlouhá leta přímo součástí ankety. Sám audioknihu načetl a představuje výsledky, nejúspěšnější interprety a hity jednotlivých ročníků, vypráví příběhy stálic i nováčků na nebi populární hudby. Audioknihu s písničkami vydává k 60tému výročí této ankety vydavatelství Supraphon.

 

Slavičí anketa slaví 60.narozeniny a podle mě je to nejrozsáhlejší anketa popularity na světě. Někdo hlasoval, někdo fandil vítězům, někdo byl nešťastný z umístění svého oblíbence a jiný výsledky pohrdal, ale všichni o té anketě víme. Tak jsem se rozhodl shrnout to vše do audioknihy Slavíci, která je pohledem do historie nejen ankety a nejen populární hudby,“ dodává k audioknize autor Martin Hrdinka.

  

Jsou to vlastně dějiny československé populární hudby od roku 1962 až do současnosti. Každá kapitola připomíná nejpopulárnější zpěváky, zpěvačky a skupiny příslušného roku, důležité události u nás i ve světě a uzavírá ji píseň z té doby. Audioknihu navíc zdobí tematické a dobové písničky. Celkový čas je více než sedm hodin zajímavých příběhů a legendárních písní.

 

Vybrané skladby z audioknihy také vycházejí samostatně na digitálním kompilačním albu s názvem SLAVÍCI - Písničky ze stejnojmenné audioknihy. Vydává Supraphon na CD mp3 nebo digitálně. 

Připojené video