ONDŘEJ GREGOR BRZOBOHATÝ

SLAVÍ 40!

Ondřej G. Brzobohatý se narodil 2. února 1983 v Praze. 


Hudební dráhu odstartoval ve skupině Bůhví, se kterou vydal čtyři alba. Autorsky se podílel na deskách Sámera Issy, Dary Rolins, Hany Zagorové, Heleny Vondráčkové, Karla Gotta, Heleny Zeťové a s velkým úspěchem Richarda Müllera.


V Horáčkově lyrikálu Kudykam měl na starost hudební aranže a dramaturgii písní. Společně s Jiřím Hubačem a Pavlem Vrbou napsal muzikál Já, Francois Villon. Se slovenským básníkem a libretistou Ľubomírem Feldekem vytvořil muzikál Cyrano, který se hrál v divadle Radka Brzobohatého. V roce 2018 zkomponoval muzikál pro Hudební divadlo Karlín, Legenda jménem Holmes s Vojtěchem Dykem v hlavní roli. Stal se také autorem filmové hudby např. ke snímkům Anděl Páně 2, Osmy, Strach v hlavní roli či seriálu Labyrint.


Právníka Marka Stránského si zahrál v seriálu Ulice a učitele Adama Kábrta v seriálu Gympl s (r)učením omezeným, pro který současně psal i scénickou hudbu. Moderoval první řadu soutěže Česko hledá Superstar a třikrát přímý přenos vyhlášení ankety Český Slavík v letech 2006, 2009 a 2012.


U Supraphonu vydal sólová alba Identity a Universum. Je autorem řady znělek k televizním pořadům i reklamám. Pro koncerty využívá zvuku symfonického orchestru, který výrazně uplatnil roku 2016 při turné Symphonicum. V roce 2019 připravil koncert s názvem Brzobohatý & Friends, kde zazněly jeho autorské skladby napříč celou dosavadní kariérou, a které zpívali zpěváci české populární scény.


Je autorem úspěšných muzikálů: Já, Francois Villon; Cyrano; Legenda jménem Holmes a Slunce, seno, jahody a nyní připravuje muzikálovou divadelní verzi filmu Anděl Páně.


Připojené video