POHÁDKOVÉ MEDITACE A JÓGOVÉ POHÁDKY

NAČETLI MATÁSEK A BEBAROVÁ

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6682-2

Uklidňující pohádky a uvolňující cvičení pro malé i velké vydává Supraphon jako audioknihu. Autory jsou lékař Karel Nešpor, spisovatelka Daniela Fisherová a další. Relaxační audioknihu načetli herci Tereza Bebarová a David Matásek.


Známý lékař MUDr. Karel Nešpor je autorem krátkých pohádek pro zamyšlení a jógových cvičení určených dětem i jejich rodičům. Spisovatelka Daniela Fischerová píše drobné pohádkové příběhy, jejichž základním motivem je směřování k dobrotě, vyrovnanosti a klidu duše. Vyprávění obou tvůrců společně s dalšími texty a staroindickými bajkami načetli herci Tereza Bebarová a David Matásek.

 

Proč jóga pro děti? Jak napsal pan doktor Nešpor, umět zvládat stres a chránit tak své zdraví je důležité pro dospělé i pro děti. Správně prováděná jóga podporuje zdravý tělesný vývoj. Rozvíjí tvořivost, představivost a soustředění a pomáhá lepšímu poznání sebe i druhých. Pomocí jógy se dají snižovat úzkosti, deprese a dokonce i zlepšovat školní prospěch,“ uvádí režisér Alan Piskač.


„Kromě pohádkových příběhů obsahuje audiokniha i cvičení pro začínající jogíny, která dětem vysvětlí a popíše David Matásek, sám velký příznivec jógy. Cvičení však děti ještě lépe pochopí, jestliže jim ho dospělí předvedou a budou cvičit s nimi. Osvědčené cviky pro zklidnění, soustředění a uvolnění mohou zaujmout opravdu celou rodinu,“ dodává Alan Piskač. „Na závěr této audioknihy jsme zařadili samostatnou hudební stopu, kterou lze využít i pro další jógová cvičení a relaxace,“ doplňuje režisér.  

 

Nejen malým a velkým příznivcům jógy, ale i všem posluchačům se zájmem o relaxaci, duchovní učení, alternativní životní styl a zajímavé myšlenky východních filozofií je určeno 45 povídání a cvičení doprovázených instrumentální hudbou. Audiokniha je vhodná pro děti od osmi let. Celková délka jsou dvě hodiny a čtyři minuty. 

Připojené video