ROCKOVÝ MARATÓN

UNIKÁTNÍ KOMPILACE

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6578-1

Vraťte se v čase a prožijte rockové oživení z druhé poloviny 80. let!Rockový maratón“, který zachycuje dynamickou a inovativní hudební scénu té doby, obsahuje 16 skladeb na CD a deset skladeb na LP.

 

Po období represí na začátku dekády se situace kolem nemainstreamové moderní hudby postupně uvolňovala. S perestrojkou se objevila možnost prezentovat nekonvenční hudební žánry, které přitahovaly mládež na stranu mírného pokroku v rámci zákonů.

 

Tato kompilace představuje širokou škálu hudebních stylů. Vedle známých jmen, jako je Odyssea, Combo FH, Futurum, Pumpa, Yo Yo Band či Ivan Hlas a Nahlas, dostávají prostor i nováčci. Zazní zde tuzemské reggae skupiny Babalet s Alešem Drvotou, vzrušující Moped s Vildou Čokem, nebo elektroničtěji inspirovaný Dr. Max a Natural. Překvapivě se na této kompilaci objevuje i slovenská skupina Tublatanka, která právě v Praze začínala.


I přes technologická omezení a schvalování, které ovlivňovaly kvalitu zvuku, jsou tyto nahrávky z let 1985 a 1986 odvážné a odlišné. Poslech této kompilace vám přinese zábavu, ale také historické a poznávací hodnoty. Jedná se o unikátní výběr skladeb z původních vinylových desek, který je nyní k dispozici na CD vůbec poprvé.


Doufáme, že vás tato hudební retrospektiva nadchne a přenese vás zpět do doby, kdy se rocková scéna znovu probouzela a oživovala.

Připojené video