IDEA PROBUDIL SPÁČE

SONG TATA BOJS V UNIKÁTNÍM REMIXU

Koupit album
Katalogové číslo: VS 0095-2

Spáč – v pořadí desátá skladba ze sedmé řadovky Tata Bojs Kluci kde ste? sice možná není tak často v rotaci jako asi největší hitovka z „kluků“ Pěšáci, ale její působivá nálada člověka doslova vtáhne. Platilo to v době vydání, a platí to i teď, po patnácti letech, kdy se Spáč probudil k novému životu díky unikátnímu remixu rappera a zakladatele kultovního labelu Ty Nikdy Josefa Změlíka aka Idey.

 

„Už v roce 2007 se mi strefily první tóny Spáče do nálady někde mezi melancholií a štěstím, což se nezměnilo ani po patnácti letech,“ vyznává se Idea, který se skladbu rozhodl zremixovat a doplnit fragmentem vlastní rapové interpretace. Myšlenka na remix se zrodila během loňského roku, kdy se Tata Bojs s Ideou potkávali na společných vystoupeních v rámci projektu Glorchestra 2022.  

 

„Mezi řečí s Milanem po shows mě napadlo track zremixovat. Baví mě, že se tam nezměnilo ze strany Tata Bojs nic. Nezrychloval jsem jejich kytaru, nemazal jsem Milanův zpěv, wurlitzer jsem nechal v původním znění. Jen jsem přidal kousek sebe. Zlomené bicí, basu a moje slova: ‚Jsme bojs svejch tátů — a taky pěšáci svojí volby‘. Díky za příležitost,“ dodává Idea.

 

Unikátní remix hudebníci společně představili nejdříve v live verzi během listopadového koncertu Tata Bojs v Divadle Archa Kluci kde ste po 15 letech?, kde byl Idea speciálním hostem. Nyní pak Spáč ve verzi 2023 vychází jako singl na všech obvyklých digitálních servisech.