OROZOVIČ & LANGEROVÁ

DUET O SÍLE VZPOMÍNEK

Koupit album
Katalogové číslo: VS 0087-2

Igor Orozovič je autorem uhrančivě hořkosladkého duetu, který je plný vzpomínek, lásky, naděje, ale i otázek. Pop-šansonově laděnou píseň Je to dávno nazpíval s Anetou Langerovou. Na vzniku nahrávky spolupracovali s producentem Igorem Ocheposkym. Supraphon vydává singl spolu s působivým videoklipem, který vznikal v produkci Viléma Postráneckého z Charlie Papa production v režii Veroniky Jelšíkové. Talentovaný herec, zpěvák a skladatel s kapelou Igor Orozovič & Co vystoupí v sobotu 29. července 2023 se svým novým koncertním programem Je jedno místo na letní scéně Studia DVA Vyšehrad.


Videoklip, který vznikl k duetu Igora Orozoviče s Anetou Langerovou Je to dávno, vtáhne diváka do mozaiky výjevů, které rozvibrují jeho fantazii i emoce. Jsou to střípky vzpomínek nebo příběhů? Kdo je tajemný pán s pizzou? Kdo píše vzkaz babičce v růžovém svetru? Kdo na koho vzpomíná? Kdo má koho rád? Podobně jako není potřeba vykládat smysl básní, nechtějí tvůrci dovysvětlovat vizualizaci písně. V hlavách diváků tak může vzniknout tisíc dalších příběhů a můžou se vyrojit tisíce vzpomínek. V klipu se objevují nejen protagonisté Igor Orozovič a Aneta Langerová, ale také tanečníci souboru Dekkadancers, herci Rostislav Novák starší, Jakub Albrecht a mnoho dalších.


Aneta Langerová k novému singlu uvedla: Igor mě oslovil, jestli bych s ním nazpívala duet, poslal mi píseň a mně se ten nápad líbil. Nahrávání byla zábava, byl to dialog stejně tak, jako je tomu v písni. Líbí se mi Igorovo přemýšlení nad hudbou jako nad živou bytostí.”


,,Měl jsem pro tenhle duet jasnou představu velmi křehkého jemného zpěvu a byl jsem zvědavý, jak k tomu Aneta přistoupí. Při nahrávání jsme společně hledali nejupřímnější výraz. Byla to skutečná tvorba. I když je to zdánlivě pár slov, tak právě proto musí být správně usazena,” sdělil k nové nahrávce Igor Orozovič.


Igor Orozovič & Co již rok koncertují s programem Když chlap svléká tmu. V současné době pod názvem Je jedno místo připravili jeho novou podobu, kterou v premiéře představili v rámci květnového vystoupení v ostravském Divadle MÍR, a pražskému publiku ji poprvé nabídnou v sobotu 29. července 2023 na letní scéně Studia DVA Vyšehrad. Koncert na Vyšehradě proběhne v plné palbě všech našich nástrojů a k tomu budou do rytmu cvrkat cvrčci! A až budu zpívat Hvězdy, tak třeba i nějakou přes světelný smog zahlédneme! Bude to krása,” míní s úsměvem Orozovič.


Předtím ještě vystoupí se svým reportérem v doprovodném programu v Zahradách festivalu Smetanova Litomyšl a v rámci Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Igor Orozovič se také objeví v divadelní části festivalu Colours of Ostrava v muzikálu Lazarus, jenž je posledním dílem Davida Bowieho. Na Colours of Ostrava také přijal pozvání s Cabaretem Calembour, který před patnácti lety spoluzaložil a pro nějž skládá písničky. V přípravách je podzimní turné, které opět vyvrcholí vánočním koncertem.


Igor Orozovič – člen činohry Národního divadla – se kromě sólové hudební dráhy dál naplno věnuje divadelnímu a filmovému herectví. Na své domovské scéně Národního divadla se nyní objevuje v novém nastudování Čapkova Hordubala a Stroupežnického klasiky Naši furianti. Na scéně Divadla Ungelt spolu s Markem Němcem a Veronikou Khek Kubařovou odpremiéroval komorní psychologické drama Simona Graye Brácha. V televizi je možné Igora čerstvě vidět v kriminální sérii Půlnoční zpověď, ve filmech Řekni to psem, Za vším hledej ženu a do budoucna i v připravovaných nových dílech seriálu Polda. S legendárním režisérem Jiřím Svobodou letos natočil thriller Cesta do tmy.


MULTILINK K SINGLU “Je to dávno”: https://lnk.to/OrozovicLangerovaJeToDavnoPR

 

WEB Anety: https://www.langerovaaneta.cz

WEB Igora: https://www.igororozovic.cz

Připojené video