IMODIUM

HLÁSÍ NÁVRAT!

Letos to budou čtyři roky, co rocková čtveřice Imodium oznámila tvůrčí i koncertní pauzu. Že chemie mezi jednotlivými členy však stále skvěle funguje, naznačil loňský podzimní singl Střepy Tepy. Duet s partnerkou frontmana Thoma Frödeho Žanet. se zároveň stal předzvěstí jedinečného exkluzivního koncertu, který kapela odehrála tuto sobotu 3. června v rámci domovského festivalu Broumovská kytara. A právě zde Imodium zatli tipec všem spekulacím ohledně své budoucnosti: v roce 2024 se vrátí na scénu s plnou parádou a 20 let od vydání eponymního debutu oslaví 4. 4. 2024 na svém dosud největším samostatném vystoupení v pražském Foru Karlín!

 

„Naše kapela nikdy nechtěla přešlapovat na místě. Když jsme začali mít pocit, že se tak možná děje, ohlásili jsme pauzu. Ta všemu nesmírně prospěla. Ukázala nám zájem fanoušků, kteří čím dál tím víc volali po návratu, a vlila nám do žil obrovskou chuť dělat další hudbu. Pak už bylo potřeba jen vymyslet, jak to celé pojmout. Vracet se tam, kde jsme přestali, nechtěl ani jeden z nás. Proto zaznělo Forum Karlín," vysvětluje Thom.

 

Kytarista Daniel Franc pak k samotnému „comebackovému“ koncertu říká: „Kdo Imodium alespoň trochu zná, ví, že naše vystoupení jsou hlavně o energii, ne o laserových efektech a konfetách. Forum Karlín bude největší sólo koncert v historii, se zajímavými a nejspíš i nečekanými hosty. Samozřejmě se skvělým rockovým zvukem!!"

 

Zmíněná energičnost i dynamika byly ostatně poznávacím znamením Imodia po celou jeho dosavadní kariéru, stejně jako ambice neustrnout a posouvat se vpřed. Aktuálně je toho důkazem i rozhodnutí pokořit další milník v podobě samostatného vystoupení ve Foru Karlín. To sama kapela označuje za „životní“, ale zároveň podotýká, že zásadním faktorem byla i neutuchající podpora a nadšení fanoušků, včetně jejich zájmu o v úvodu zmíněný sobotní koncert na Broumovské kytaře.  

 

„Sešlo se nám na stole několik zásadních témat. Návrat kapely, nové album, které bylo pro nás od začátku podmínkou ‚comebacku‘, a taky zjištění, že to bude příští rok 20 let od vydání debutové desky. To všechno si řeklo o velkou oslavu. Největší, jakou kdy tahle kapela uspořádala. Moc se na to těšíme. Teď nás ovšem čeká velká spousta práce," dodává bubeník Kárl.

 

Vstupenky za zaváděcí cenu jsou již v prodeji prostřednictvím sítě Ticketmaster zde. Pro další aktuality a novinky z tábora Imodia sledujte oficiální facebookový profil kapely.