DIVOKEJ BILL

ZLATÁ DESKA

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6795-2

Nové, v pořadí osmé řadové album Bazilišek populární úvalské party Divokej Bill je necelé dva měsíce po vydání zlaté! Album, které vyšlo 5. května nejprve na CD i v digitálních formátech a od 30. června jej pořídíte také jako výpravné 2LP, bylo oceněno Zlatou deskou Supraphonu ve středu 28. června na pražské koncertě v areálu Loděnice Troja. Billové zde vystoupili v rámci svého aktuálního turné 25, na němž slaví čtvrtstoletí úspěšné kariéry plné hitů.

 

Kromě lety prověřených pecek jako Malování, Pocit, Dolsin či Znamení zaznělo také několik novinek z oceněného nového alba včetně rádiového singlu Lahůdky či skladby Nostalgie, k níž kapela připravila ještě před startem turné fanoušky vřele přijatý dokumentární klip, na který se můžete podívat níže. V setlistu koncertu nechyběl ale ani singl Temný král, jenž zní ve fantasy filmu Princezna zakletá v čase 2 a na CD i 2LP (od 30. 6. pak rovněž na digitálních servisech) jej fanoušci najdou také v anglické verzi The Dark King s hostujícím písničkářem Jamesem Harriesem.

 

V turné 25 bude kapela pokračovat až do 2. září, kdy jej zakončí koncertem v Dolních Kounicích. Kompletní výčet všech nadcházejících zastávek a info o vstupenkách najdete zde. Narozeninové oslavy Billů pak vyvrcholí 19. ledna 2024 speciálním koncertem v pražské O2 areně. Pro více informací a aktualit sledujte www.divokejbill.cz a sociální sítě kapely, tedy Facebook a Instagram.


Připojené video