GUSTAV MEYRINK

POZORUHODNÝ AUTOR „GOLEMA“

Gustav Meyrink byl bankéř, sportovec a spisovatel. Narodil se před 155 lety ve Vídni, ale žil v Praze. Zajímal se o alchymii, spiritismus, okultismus a mystiku. Zpočátku psal zejména krátké satirické prózy zesměšňující autority vilémovského Německa. Později se inspiroval atmosférou staré Prahy. Jeho nejslavnější román Golem se odehrává v prostředí pražské židovské čtvrti v druhé polovině 19. století a je plný tajemných a záhadných dějů.


Golem je fascinující román, který vás vtáhne do tajemného světa. Budete sledovat osudy Athanase Pernatha, zlatníka a kabalisty, který se zaplete do děsivých událostí spojených s legendárním golemem. Golem je umělý člověk stvořený z hlíny a oživený magickou formulí. Je to strašlivý sluha i ochránce židovského lidu. Ale co když se golem vymkne kontrole? Co když se stane nebezpečným pro své tvůrce i pro celé město?


Supraphon v červnu vydal audiopodobu tohoto kultovního románu ve skvělém podání člena Činohry Národního divadla Radúze Máchy. Audiokniha je na CD-mp3 v přebalu s uměleckými ilustracemi Hugo Steinera. Hugo Steiner byl pražský grafik a ilustrátor, který vytvořil originální ilustrace k prvnímu knižnímu vydání Golema už v roce 1915. Jeho ilustrace jsou nyní vystaveny v Oblastní galerii v Liberci.


Audiokniha je rovněž k mání i v digitální podobě v celkovém čase osm a půl hodiny a můžete si jí pořídit v digitálních servisech jako jsou Supraphonline, Audiotéka či Audiolibrix. : https://supraphon.lnk.to/MeyrinkGolemID

Připojené video