MICHAL HORÁK

IDEÁLNÍ ČAS NA ALBUM I TURNÉ

Koupit album
Katalogové číslo: VS 0085-2

Říkáte si, že bylo okolo písničkáře Michala Horáka poslední dobou až podezřele ticho? Pak nastražte uši a žhavte spojení. Relativní klid byl pouhou předzvěstí velkých věcí příštích, které zatím jen lehce probublávaly. Teď ale nastává ideální čas jít s tím ven. Ideální čas se nezbláznit a Ideální čas na turné!! Ano, rozumíte správně, držitel titulu Objev roku v anketě popularity Český slavík 21 sníží potenciál letošních podzimních depresí na minimum novým albem, které vyjde na sklonku září a koncertní šňůrou o šestadvaceti zastávkách k tomu. Namlsat se můžete už teď malou ochutnávkou: https://youtu.be/YGiE59mXpm0

 

„Celá deska vznikala pro mě naprosto novým způsobem. Psal jsem ji víc než rok a z každé nové písně jsem měl takovou radost, že mě museli všichni vší silou držet, abych ji hned nevypustil na veřejnost. To se ale nestalo a já měl po necelých dvou letech zhruba třicet písní, z nichž jsem vybral čtrnáct podle mě nejlepších,“ prozrazuje Horák ke své třetí řadovce Ideální čas se nezbláznit, kterou na sklonku září naváže na své předchozí albové počiny Michalovo cédéčko (2019) a Michalbum (2021). Jak naznačují slova výše i úspěšný jarní singl Síť záchranná feat. Trocha Klidu, doprovázený „mafiánským“ klipem, Horák se na novince hudebně i tematicky posouvá na další úroveň i k ještě větší pestrosti.

 

„Na albu se podařilo obsáhnout v podstatě všechno, co mě baví – od country a folku přes jazz, swing, funk, gospel až po rock nebo cimbálovku. Dokonce jsem se v jednom songu vyřádil na vocoderu. A díky naprosto geniálním muzikantům a supervizorům, jako jsou Filip Vlček, Jenda Vávra nebo Honza Steinsdörfer, to všechno krásně drží pohromadě a dává smysl,“ komentuje svůj hudební vývoj mladý písničkář.

 

Když pak přijde na texty, jichž je opět téměř výhradním autorem, dodává: „U některých písniček jsem stavěl na tématech, která mě prostě jen bavila. Někde jsem se pustil trochu víc do hloubky, protože už cítím, že mám co sdělit. Dost se toho od poslední desky změnilo a troufám si říct, že tohle album je jakýmsi uceleným odrazem Michala poslední doby. To nic ale nemění na tom, že furt miluju trochu pitomý humor a nadsázku. To ze mě už nejspíš nikdo nedostane.“

 

Nakažlivý smysl pro svébytný humor a nadsázka jsou už ostatně „horákovským trademarkem“, který mu společně s hudebním talentem i sympatickou civilností přináší stále rostoucí popularitu i zájem fanoušků. Důkazem budiž mimo jiné více než 33 000 000 zhlédnutí na YouTube, na 128 000 posluchačů měsíčně na Spotify nebo řádově 100 koncertů ročně.

 

A právě koncerty budou společně s albem pro Michala Horáka a jeho fanoušky pomyslným vrcholem letošního roku. „Ideální čas na tour dostává svému názvu. Během poslední doby nám hodně lidí psalo, že jsme vynechali jejich dědinu, tak teď už musí přijít na své. Jak říká kolega Pokáč: ‚Jestli někde bydlíte, tak tam pravděpodobně hraju.‘ Plánuju békat pár novinek z alba, ale samozřejmě dojde i na všechny křečky, rande a podobně, to by mi asi nebylo odpuštěno. Velká sláva nastane určitě v Praze, Hradci, Brně a Olomouci, tam si to album společně se spoustou hostů pěkně pokřtíme. Tak se stavte, ať tam nejsem sám, já i kapela se budeme moc těšit!“ láká Horák na turné, které bude od října do prosince čítat více než dvacet zastávek. Kompletní výpis všech plánovaných koncertů a další detaily najdete již brzy na www.michalhorak.eu. Pro další novinky a aktuality sledujte Michalův Facebook a Instagram.

Připojené video