PAVEL HAAS QUARTET

OTEVÍRÁ KONCERTNÍ SEZÓNU V LA SKALA!

Mezinárodně uznávaný soubor Pavel Haas Quartet zahájí koncertní sezónu 2023/24 v neděli 20. srpna netradičně v La Skala! Nejedná se ovšem o slavný operní dům v Miláně, ale o Amfiteátr La Skala – letní kulturní areál v překrásném prostředí Malé Skály nedaleko Turnova.

 

V průběhu září budou mít příznivci jednoho z 10 nejlepších kvartet všech dob, jak jej označil britský hudební časopis BBC Music Magazine, možnost vidět a slyšet Pavel Haas Quartet hned několikrát doma v České republice a na Slovensku. 9. září vystoupí v Rudolfinu na Mezinárodním hudebním festivalu Dvořákova Praha, kde se k souboru připojí violoncellistka Anastasia Kobekina. 16. září bude Pavel Haas Quartet hostem Svatováclavského hudebního festivalu a 27. září zahraje na Bratislavských hudebních slavnostech. Následují říjnové koncerty ve slavném Teatro La Fenice v Benátkách a v listopadu se kvarteto chystá na turné do Velké Británie, Nizozemska a Německa.

 

Kromě nadcházející bohaté koncertní činnosti Pavel Haas Quartet se můžeme těšit i na nové album kompletních klavírních trií Antonína Dvořáka, které nahráli houslistka Veronika Jarůšková a violoncellista Peter Jarůšek společně se svým dlouholetým přítelem a kolegou, izraelským klavíristou Borisem Giltburgem. Album vychází 22. září u vydavatelství Supraphon na CD i v digitálních formátech.

 

Kvarteto hraje ve složení Veronika Jarůšková (housle), Marek Zwiebel (housle), Šimon Truszka (viola), Peter Jarůšek (violoncello).