ROMAN TOMEŠ

NOVÝ SINGL A VIDEOKLIP

Koupit album
Katalogové číslo: 8590233077549

Roman Tomeš je úspěšný a známý z několika svých uměleckých oblastí, kde se prosazuje jako zpěvák, herec, skladatel a textař. Vystudoval pražskou Konzervatoř Jaroslava Ježka a během studií trávil hodně času venku s kytarou a ukulele, když zpíval na ulici pro kolemjdoucí. V průběhu své profesionální kariéry se ale výrazně prosadil i na poli divadelním. Má za sebou hlavní role v divadlech Kalich, Divadle Karlín, v Divadle Radka Brzobohatého, ale i v Plzni, či Ostravě a také nominaci na Ceny Thálie.


Mimo divadlo vešel Roman Tomeš ve známost i díky účinkování v několika populárních televizních seriálech, či filmech. V seriálu Slunečná se tak po delším čase například protnul s bývalou spolužačkou z dob studií Evou Burešovou a nazpívali spolu duet „Ty a já“, který Roman napsal. Píseň byla během covidového období velmi úspěšná a videoklip k ní na YouTube nasbíral již 1,5 milionu shlédnutí.


Roman Tomeš v roce 2016 vydal debutové autorské album Navěky, kde mimo jiné hostuje v duetu „Je máj“ Markéta Irglová.

Na turné Ewy Farne Málo se známe Tour dostal pozvání jako host a díky tomu se zde potkal s mladými hudebními producenty z Production Lovers (Vesna, aj.), se kterými se rozhodl připravit nový repertoár. A zatímco nové album teprve vzniká, jako první ochutnávka z něj právě vychází pilotní singl „Nahou“, doprovázený videoklipem v režii Janka Cingroše. Ten vznikl jako vzpomínka na dětství na maloměstě, ve kterém své mládí Roman prožíval.


Nový singl Romana Tomeše „Nahou“ vychází v distribuci Supraphonu.

Připojené video