VLASTIMIL BRODSKÝ

KOMPLET PRO DOSPĚLÉ

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6698-2

Půlstoletí s nezapomenutelným a jedinečným Vlastimilem Brodským! Vychází komplet bezmála deseti hodin nahrávek legendárního herce.


Příznivci audioknih a obdivovatelé slavných hereckých osobností se dočkají 1. září 2023 kompletu nahrávek nezapomenutelného Vlastimila Brodského, kterou se zařadí do speciální edice Supraphonu Mistři slova, k již vydaným audio kolekcím Jana Wericha, Miroslava Horníčka, Miloše Kopeckého a Zdeňka Svěráka. Hlas Vlastimila Brodského byl charakteristický, vtipný, milý a plný emocí. Jeho nahrávky jsou stále oblíbené, protože mají kouzlo, humor a lidskost, které nestárnou a posluchače stále těší a baví.


Soubor nahrávek Vlastimil Brodský – nezapomenutelný a jedinečný, který sestavila producentka Naďa Dvorská z archivu Supraphonu představuje vynikajícího herce od jeho jinošských let až do konce života. Vše je určeno dospělým posluchačům, neboť Brodského tvorba pro děti již byla mnohokrát vydána. První nahrávky mladého Vlastimila pocházejí z let 1944 a 1946 zastupuje Sentimentální romance Františka Němce a Haškovy Osudy dobrého vojáka Švejka. Šedesátá léta představuje především nahrávka Čapkovy Války s mloky (Brodský je zde jako Bondy). Sedmdesátá léta ukazují tohoto skvělého interpreta například v audio nahrávkách R.U.R. Karla Čapka a v Rozmarném létě Vladislava Vančury. Osmdesátá a devadesátá léta zachycují Vlastimila Brodského četbou knih Plná bedna šampaňského Oty Pavla a Muži v ofsajdu Karla Poláčka. V novém CD-mp3 kompletu uslyšíme také Brodského ve skvělé inscenaci hry Neila Simona Vstupte a v jednoaktových hrách Úředníkovo ráno (N. V. Gogol) a Tragédem proti své vůli (A. P. Čechov).


Vlastimil Brodský si získával posluchače jasnou kombinací věcného nepatetického projevu s prvky ironického humoru a zajímavě prosakujícího komična. Zároveň byl jeho herecký projev vždy uvěřitelný, citlivý a pravdivý. Tento komplet navazuje na řadu podobných audio portrétů vynikajících interpretů (Jan Werich Suma sumárum, Zdeněk Svěrák Skoro všechno, Miroslav Horníček Dobře odtajněný a Miloš Kopecký Známá i neznámá tvář.)


Vlastimil Brodský – nezapomenutelný a jedinečný vydává Supraphon na fyzickém CD-mp3 i v digitálních formátech Flac + mp3 již v pátek 1. září 2023.


MULTILINK: https://supraphon.lnk.to/NezapomenutelnyJedinecnyVlastimilBrodsky

Připojené video