IGOR OROZOVIČ

V NOVÉ SEZÓNĚ

Koupit album
Katalogové číslo: VS 0087-2

Igor Orozovič pokračuje ve své hudební dráze s novou muzikantskou partou, s níž se vydá na podzimní koncertní šňůru i na speciální vánoční koncert v Divadle pod Palmovkou. Vedle nastudování role Claudia v Shakespearově Hamletovi v režii dua SKUTR na své domovské scéně Národního divadla ho také čeká premiéra tanečního představení The Choice, které připravil monacký choreograf Asier Edeso Eguia. V České televizi se na podzim objeví v thrilleru Cesta do tmy legendárního režiséra Jiřího Svobody. Vernisáž linorytů a koláží Igora Orozoviče otevře 21. září již 52. ročník festivalu FEMAD v Poděbradech.


Již více než rok se herec Igor Orozovič pod křídly Supraphonu pohybuje s úspěchem na své sólové hudební dráze. Je vybaven autorským repertoárem, kdy jeho písně vyvolávají emoce a sdělují příběhy, a jak se ukázalo, dokáží už napoprvé oslovit a zaujmout publikum. Recenzenti zmiňují, že Orozovičův charakteristicky temný hlas dodává jeho svérázným šansonům na hloubce. V jeho písních nenajdete jen poezii, ale i specifický styl humoru, který se dívá na svět s lehkým sarkasmem a nadsázkou. Igor má za sebou již řadu vyprodaných koncertů, jako například v ostravském Divadle MÍR, v pražské La Fabrice a Malostranské besedě, v plzeňské Měšťanské besedě či nedávno na Letní scéně Studia DVA Vyšehrad.


Orozovičův duet s Anetou Langerovou Je to dávno, který vydal Supraphon v polovině června, bodoval na Spotify v play listech, jako jsou Popové hity nebo New Music Friday, objevil se i na 7. místě žebříčku Apple Music – Nová hudba a dvanáct týdnů se držel v hitparádě Českého rozhlasu Dvojka Česká dvanáctka


Ve své autorské tvorbě pokračuje Orozovič v hledání osobitého hudebního žánru společně se svou muzikantskou company. Důkazem neustálého kreativního progresu je nově sestavená kapela, která ho doprovodí v nové sezoně. Tvoří ji kytaristé A. m. Almela a Michal Rákosník, klávesista Franko Dudinka a za bicí usedne David Landštof. „V téhle partě budu společně s muzikanty, kteří jsou už ošleháni zkušenostmi z takových spoluprací, jako je hraní například s Davidem Kollerem, Miro Žbirkou, Mandrage, Michalem Hrůzou nebo třeba s Vaškem Koubkem. Pojetí písniček bude komornější co do počtu nástrojů, ale o to kontaktnější, syrovější a energičtější,“ slibuje Orozovič. 


Igor Orozovič & Co vystoupí během podzimu s koncerty nazvanými Když chlap svléká tmu v Teplicích, Trutnově, České Kamenici. Objeví se také 17. listopadu v rámci Koncertu pro budoucnost na Václavském náměstí a opět chystá i speciální vánoční koncert v Divadle pod Palmovkou. 


Kromě rozjeté sólové hudební dráhy se Igor Orozovič dál naplno věnuje filmovému a divadelnímu herectví. Během podzimu uvede Česká televize v premiéře televizní film Cesta do tmy režiséra Jiřího Svobody a v TV Prima se vrátí do chystané poslední série oblíbeného seriálu Polda. Vedle domovské scény Národního divadla, kde nyní studuje Claudia v Shakespearově Hamletovi, hostuje v mnoha inscenacích dalších pražských divadel, například v muzikálu Davida Bowieho Lazarus (Městská divadla pražská), v čerstvě nastudovaném psychologickém dramatu Brácha (divadlo Ungelt) a samozřejmě v autorském Cabaretu Calembour, který spoluzaložil, pro nějž skládá i hudbu a který vstupuje do patnácté sezony své existence.


Igora Orozoviče přizvalo nové uskupení renomovaných tanečníků – Natálie Paulasová, Markéta Pospíšilová a Saša Volný do představení The Choice, které připravil monacký choreograf Asier Edeso Eguia. „Je mi ctí být součástí tanečního projektu o tom, k čemu nás tlačí doba a naše lidská přirozenost. Já tančím spíš slovem a hlasem, ale co provádějí tanečníci, to je tedy úchvatný.“ Čtyřicetiminutové představení The Choice uvidí publikum již 4. října na Move Festu Ostrava, 10. října v pražské Meet Factory a 24. října v plzeňské Moving Station.


Igor Orozovič je nejen divadelník a muzikant, ale i výtvarník. Jeho ilustrace, linoryty a koláže představí výstava, která se koná v rámci festivalu FEMAD Poděbrady. Vernisáž bude 21. září v 17 hodin v Divadle Na Kovárně v Poděbradech.


IGOR OROZOVIČ & CO / KONCERTY – PODZIM 2023

13.09.   TEPLICE / Krušnohorské divadlo

20.09.   PRAHA / Jazz Dock – VYPRODÁNO

07.11.  TRUTNOV / UFFO

11.11. ČESKÁ KAMENICE / Dům kultury

17.11. PRAHA / Václavské nám. / v rámci Koncertu pro budoucnost

16.12. PRAHA / Divadlo pod Palmovkou / Vánoční koncert


MULTILINK: https://lnk.to/IgorOrozovic


Připojené video