MILAN KUNDERA

SMĚŠNÉ LÁSKY

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6691-2

Brněnský rodák Milan Kundera, jeden z nejproslulejších literátů tohoto století, žil s manželkou Věrou od roku 1975 v Paříži a své romány psal od osmdesátých let francouzsky. Jeho knihy vydané u nás před rokem 1969 i následující exilová tvorba patří k základnímu fondu českého i světového umění. První povídku z cyklu Směšných lásek, Já truchlivý Bůh, napsal Milan Kundera během dvou dnů v roce 1958. V následujících letech vytvořil dalších sedm povídek (Zlaté jablko věčné touhy, Nikdo se nebude smát, Falešný autostop, Symposion, Doktor Havel po dvaceti letech, Ať ustoupí staří mrtví mladým mrtvým, Eduard a Bůh), které vyšly společně pod názvem Směšné lásky.


Supraphon vydává audioknihu s nahrávkou z brněnského studia, která vznikla v režii Antonína Přidala v roce 2008. Má v sobě kouzlo vyprávění tak, jak je asi „slyšel“ svým vnitřním sluchem Milan Kundera sám.


Osudy Milana Kundery i jeho rozsáhlé dílo jsou zrcadlem dějin střední a západní Evropy druhé poloviny 20. století. Jejich význam daleko přesahuje svět literatury.  


Celkový čas audioknihy Směšné lásky je 8 hodin 42 minut / vyšlo na CD-mp3 i digitálně


MULTILINK: https://supraphon.lnk.to/KunderaSmesneLasky

Připojené video