VÁCLAV NECKÁŘ 80

NOVÁ PÍSEŇ I KOMPLET HITŮ

Koupit album
Katalogové číslo: VS 0103-2

Václav Neckář, jedna z nejvýznamnějších postav české populární hudby, oslaví 23. října osmdesáté narozeniny. K oslavám tohoto význačného jubilea vychází komplet Osmdesát / Největší hity 1965–2023, který nabídne fanouškům průřez hudební kariérou této legendy, ale i jednu zcela novou píseň! Novinka nese název „Snílek“ a vzniklo v tandemu Jaromír Švejdík a Dušan Neuwerth, kteří stojí i za populární „Půlnoční“.

 

Kulaté životní jubileum zastihuje obdivuhodného Václava Neckáře na koncertních pódiích i v nahrávacích studiích. Přes všechny nástrahy osudu si udržel pěveckou vitalitu, kapelu Bacily pod vedením bratra Jana a úžasný repertoár, který vznikal od poloviny šedesátých let. Nová kompilace nabízí osmdesát nahrávek rozdělených do čtyř cédéček a promyšlených kapitol. Start životního maratonu, Na vlastní pěst (hlavně) s Bacily, Osmdesátky jako zkouška z dospělosti a Spěchání do nového milénia. Dlouhá hudební cesta vede od „Tu kytaru jsem koupil kvůli tobě“ přes „Lékořici“, „Čaroděje dobroděje“, „Suzanne“, „Dr. Dam Di Dam“, „Já ti zabrnkám“, „Potulného hráče“, „Mýdlového prince“, „Tvým dlouhým vlasům“, „Perlu“, „Lásku ztracenou“, „Oči koní“ až po „Půlnoční“ a novinku „Snílek“.

 

„Goden Kids se od 1. listopadu rozjeli nejen po celém Československu, ale i po Evropě. 3. února 1970 bohužel zasáhli mocní normalizátoři a zakázali Martě Kubišové zpívat a tím pádem Golden Kids po 15 měsících zrušili naplánované koncerty a zahraniční spolupráci s gramofonovými firmami. 4. srpna 1971 jsme na troskách kapely Golden Kids společně s Otou Petřinou, Zdeňkem Rytířem, Petrem Formánkem, Hanušem Bunzelem a bráchou Honzou založili skupinu Bacily,“ vzpomíná Václav Neckář na zrod své kariéry za zády s kapelou Bacily.

 

Poslední dekáda v Neckářově kariéře se stala symbolem velkého comebacku, a to díky úspěšné spolupráci s autorským duem Jaromír Švejdík a Dušan Neuwerth. Nový singl „Snílek“ představuje vrchol této spolupráce. Autorem jak hudby, tak tak textu je Jaromír Švejdík a výslednou podobu zpracoval producent Dušan Neuwerth. Ve studiu SONO Doupě Records ji nahrála Švejdíkova Letní kapela s úctou ke skupině Bacily, která stála po boku Václava Neckáře po většinu času jeho úspěšné kariéry.


Kompilace představuje sestavu trvale populárních písniček s nezaměnitelnými baladami, výbornými texty i jedinečnou instrumentací, třeba v podobě příspěvků Oty Petřiny. Naleznete na ní i duety s Helenou VondráčkovouMartou KubišovouJanou RobbovouVěrou Špinarovou nebo Lenkou Dusilovou. To vše doplňuje booklet s podrobnou biografií.


Připojené video