DIVADLO SPEJBLA A HURVÍNKA

NÁVRAT ÚSPĚŠNÝCH TITULŮ

V pátek 6. října vyjdou v reedici dva kultovní tituly Divadla Spejbla a Hurvínka. Na LP desku se vrací legendární nahrávka z roku 1978 v remasterované podobě Hurvínkova strašidýlka a ve formátu CD-MP3 vyjde rozsáhlý komplet nahrávek z let 1997 až 2003 Hurvínkovy dobrodružné výlety do minulosti.

 

HURVÍNKOVA STRAŠIDÝLKA


Autoři Miloš Kirschner a Pavel Grym se inspirovali staropražskými legendami a jejich tajemnými hrdiny – vltavským vodníkem, bezhlavým staroměstským purkmistrem, děsivým vyšehradským jezdcem, emauzským čertem a mrtvým hráčem od sv. Jakuba. Hurvínek se představuje coby neposlušný, vybíravý, bezhlavý, zapomnětlivý, a dokonce i nezdvořilý uličník. Pan Spejbl, který si s výchovou nezdárného synka neví rady, uvítá nabídku šibalského kouzelníka Žita. Ten přislíbí, že dá chlapci za vyučenou a zjedná jeho napravení. Před Hurvínkem a jeho taťuldou se otevírá prostředí středověké Prahy. Kouzelník Žito se postupně vtěluje do jednotlivých postav pražských legend. Zcela nečekaně však do reje vagantů, kejklířů a děveček zavítá také smrt. Právě obava z ní vyděšeného Spejbla s Hurvínkem opět sblíží. Na desce Hurvínkova strašidýlka účinkují členové souboru Divadla Spejbla a Hurvínka. Kouzelníka Žita a všech dalších přízračných hrdinů se neodolatelným způsobem zhostil František Filipovský.

 

MULTILINK: https://supraphon.lnk.to/HurvinkovaStrasidylka

 

HURVÍNKOVY DOBRODRUŽNÉ VÝLETY DO MINULOSTI


Komplet sedmi historických příběhů s nejlepšími průvodci – Hurvínkem a Máničkou se k dětem vrací ve formátu CD-MP3. A jak již název napovídá, Hurvínek podnikl v doprovodu Máničky, a někdy také taťuldy Spejbla a bábinky – paní Kateřiny, řadu expedic, ve kterých se jim naskytla možnost prozkoumat naše dějiny opravdu zblízka. Díky autorům Heleně Štáchové a Pavlu Cmíralovi se na své cestě mohli seznámit s pozoruhodnými osobnostmi, a to mnohdy za okolností, které byly v pravém slova smyslu dobrodružné. V nahrávkách spolu se Spejblem, Hurvínkem a Máničkou hrají populární herci – jako například Vojtěch Kotek, Otakar Brousek ml., Miroslav Vladyka, Václav Vydra, Jiří Krampol či Jana Preissová a mnoho dalších.

 

Tracklist: 1. Hurvínek mezi Přemyslovci; 2. Hurvínek na dvoře lucemburském; 3. O Hurvínkovi a králi husitském; 4. Císařův Hurvínek a Hurvínkův císař; 5. Jak Hurvínek vyvdal Marii Terezii; 6. Jak Hurvínek potkal Mozarta; 7. Hurvínkova Babička

 

MULTILINK: https://supraphon.lnk.to/HurvinkovyDobrodruzneVyletyDoMinulosti

Připojené video