RODAN

NOVÝ SINGL A KLIP!

Koupit album
Katalogové číslo: VS 0114-2

Rok 2023 je pro RODANa rokem kariérních milníků a posunů. Začalo to hned v lednu účastí v národním finále Eurovision Song Contest 2023, kde sympatický songwriter zabodoval peckou Introvert Party Club. Prázdniny zpestřil v rádiovém éteru úspěšnou letně neletní hitovkou Tell Me Its Summer. Následně se zařadil mezi tři hudební naděje nominované na Objev roku v anketě popularity Český slavík a nyní rozehrává struny podzimní melancholie s novým singlem Insomnia Junkie, který doprovází neotřele pojatý klip (podívejte se zde: https://youtu.be/tTl2v1yZjy4). A jak je u RODANa už dobrým zvykem, klip i singl opět osvěží podobně jako dobrá káva, když se to s ní tedy nepřežene…

 

Insomnia Junkie je pro mě rozhodně jedna z nejosobnějších věcí. Samozřejmě si nejde nevšimnout, že je výrazně spojena s kávou. A to jak textem, tak klipem. To je paradox, který se mi na téhle věci líbí asi nejvíc. Kdo mě zná, tak ví, že kafe nepiju, a upřímně ho vlastně vůbec nemám rád. Proč teda o kávě zpívám a v klipu na mě někdo kafe leje? Je to kvůli tomu, že jsem se zhruba před rokem, řekněme, ‚vídal‘ s jednou slečnou, která pracovala právě v kavárně. Často jsem tam za ní chodil, čekal do zavíračky a obecně tam trávil hodně času. Jenomže od tý doby, co tohle naše ‚vídání‘ skončilo, ať už přijdu do jakékoliv kavárny, dostanu okamžitě úzkost a musím hned pryč. Je to kvůli tomu, že tam vidím všechny ty věci, který k práci v kavárně patří. A který dělala taky ona,“ vysvětluje s odzbrojující upřímností RODAN.

 

Na songu, jenž je jako dělaný do sychravých podzimních dní, se podobně jako na výše zmíněných singlech autorsky podílel Jan Vávra. Ten je tentokrát zároveň i hudebním producentem nahrávky. Třetím do party pak byl Štěpán Urban a o mix a mastering se postaral Rony Janeček z kapely John Wolfhooker.

 

„Když jsem klukům tohle svoje ‚PTSD‘ vyprávěl, líbilo se jim to natolik, že jsme z toho udělali písničku. Písničku, ve který se snažím vyhnout tomu, abych musel ‚kafe‘, symbolizující právě tu situaci se slečnou, zase pít, protože vím, že mi to akorát ublíží. No, a že ji pak aspoň můžu zažalovat za ‚otrávení‘. Geniálně to celý zakončil Jenda, který vlastně vymyslel úplně nový pojem Insomnia Junkie se slovy, že se ta písnička ani jinak jmenovat nemůže,“ dodává RODAN. 

 

Autenticitu i sílu sdělení skladby pak zajímavým způsobem dokresluje klip v režii Michaela Nováčka, jenž je podepsán i pod videem k Tell Me Its Summer. Oproti barvami prodchnutému předchozímu počinu však v případě Insomnia Junkie tvůrčí tým akcentuje minimalismus. Platí to, jak co se týče barevnosti, tak pojetí videa, které je točené na jeden záběr, a na zajímavosti mu přidává i zvolený, pro hudební klipy netypický formát.

 

Zajímají-li vás další RODANovy plány a aktivity, sledujte jeho Facebook, Instagram, TikTok a YouTube. Pokud jej chcete podpořit svými hlasy v boji o titul Objev roku v anketě Český slavík, můžete tak učinit zde: https://tv.nova.cz/porad/cesky-slavik/hlasovani


Připojené video