MICHAEL ŽANTOVSKÝ

S PROMINUTÍM ŘEČENO

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6807-2

Poměrně krátce poté, co vyšla kniha Michaela Žantovského S prominutím řečeno u nakladatelství Prostor, vychází i audiokniha u vydavatelství Supraphon. S prominutím řečeno je kniha pro všechny, kteří mají zájem o historii, politiku, kulturu a humor, je svědectvím o dějinách a osobnostech, jež je formovaly, a je plná zajímavých historek a postřehů, které pobaví, poučí a možná i překvapí. Audioknihu načetl sám autor a vychází v pátek 3. listopadu 2023 na CD-mp3 i v digitálních formátech v celkové délce přes devět hodin.


Michael Žantovský je spisovatel, překladatel a diplomat, který se osobně setkal s mnoha významnými osobnostmi světového dění: od Václava Havla, George Bushe staršího, Françoise Mitterranda, Margaret Thatcherové a Michaila Gorbačova přes královny nizozemskou a britskou, Miloše Formana, Jacka Nicholsona, Jane Fondovou a Rolling Stones až po papeže Jana Pavla II. a 14. tibetského dalajlámu. Ve své knize s okouzlující nadsázkou a vtipem líčí „nesmazatelné zážitky“ s nimi, které často překračují hranice oficiální diplomacie.

 

Pokud jde o vedení poznámek či deníků, obávám se, že jsem v tomto ohledu velmi nesoustavný. S prominutím řečeno, ale není literaturou faktu, nýbrž kombinací vzpomínek s beletrií. To moji úlohu trochu ulehčovalo,“ uvažuje Michael Žantovský nad žánrem audioknihy.

 

S prominutím řečeno je také cestopisem po místech a událostech, které ovlivnily konec dvacátého století: rozšíření Severoatlantické aliance, mírový proces na Blízkém východě, vývoj Evropské unie, olympijské hry v Londýně, hollywoodský filmový průmysl a tajemná organizace Bilderberg. Autor odhaluje skutečnou povahu světového dění s humorem a šarmem.

 

Audiokniha S prominutím řečeno je namluvena autorem samotným, což dodává textu osobitost a autentičnost. Audiokniha vychází v pátek 3. listopadu 2023 na CD-mp3 nebo ke stažení v digitálních servisech Supraphonline, Audiotéka či Audiolibrix.

 

„Jsem trochu rozpolcený. Na jedné straně jsem rád, že lidé knihy víc poslouchají, na druhé straně se bojím, že možná o to méně čtou. Rád bych, kdyby dělali obojí,“ komentuje na závěr Michael Žantovský současný vzestupný zájem o audioknihy.

 

MULTILINK: https://supraphon.lnk.to/MichaelZantovskySProminutimReceno


VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=HWKUsVpZSsQ

Připojené video