4 TENOŘI

LADÍ VÁNOČNÍ ATMOSFÉRU

Koupit album
Katalogové číslo: VS 0111-2

Do letošní adventní nálady nás naladí pěvecká formace 4 Tenoři svým originálním pojetím pohádkové písně Cestu znám jen já, která je plná kouzla, nostalgie a radosti. Je společným dílem hudebního skladatele Jaroslava Celby a textaře Ivo Fischera. Původně instrumentální skladba Cestu znám jen já pochází z legendárního televizního večerníčku Pohádky z mechu a kapradí. Letos slaví pětapadesát let od prvního uvedení.


Jaroslav Celba se proslavil jako autor hudby k mnoha českým filmům a pohádkám a textař Ivo Fischer je dodnes uznávaný jako jeden z nejlepších a nejvšestrannějších textařů české populární hudby. Melodii Cestu znám jen já nazpívali 4 Tenoři v nové aranži Františka Krtičky ve spolupráci s Daliborem Cidlinským a v produkci Janise Sidovského. 4 Tenory – Mariana Vojtka, Pavla Vítka, Jana Kříže a Michala Bragagnola – doprovodili v nahrávce Unique Quartet, na klávesy František Krtička a na kytaru Charlie Blažek.


4 Tenory čeká do konce roku ještě celá řada vyprodaných koncertů, v rámci kterých se 15. prosince uskuteční i pražská Lucerna, kde také naživo zazní pohádkový song a zpěváci převezmou Platinovou desku Supraphonu za své druhé album Láska prý, které u nás stále patří mezi nejprodávanější CD.

  

MULTILINK: https://4Tenori.lnk.to/CestuZnamJenJa

------------------------------------------------------------------------------------------------------


Hudební formace 4 Tenoři je vokální seskupení čtyř muzikálových sólistů, kteří zpívají písně různých žánrů, jako jsou muzikál, opera, pop nebo vánoční koledy. Členy jsou držitel ceny Thálie tenor Marian Vojtko, zpěvák a herec barytenor Pavel Vítek, dvojnásobný držitel ceny Thálie barytenor Jan Kříž a operní tenor Michal Bragagnolo. Formaci sestavil producent Janis Sidovský v roce 2017 a od té doby vydala dvě alba, která získala dle pravidel IFPI-ČR statutu zlaté a platinové desky. 4 Tenoři úspěšně koncertují po celé České a Slovenské republice s doprovodem smyčcového kvarteta nebo symfonického orchestru. Mezi jejich nejznámější písně patří Už z hor zní zvon, Mně sílu dáš, To je ta chvíle nebo Krása, kterou nazpívali s Lucií Bílou. V květnu 2024 vystoupí v prestižní newyorské Carnegie Hall. 


https://www.4tenori.cz/koncerty/

Připojené video